onsdag 20 juli 2011

Islamkritisk presidentkandidat vinner röster i USA

AMERIKANSK POLITIK Den republikanske presidentkandidaten Heman Cain har blivit uppmärksammad för sina uttalanden om islam. Bland annat anser han att islam är oförenligt med USAs seperation av staten och kyrkan, och han har även blivit kritiserad för sitt uttalande att han skulle ‘tänka två gånger’ innan han valde in en muslim i sitt ministär (ministerråd).

Hans uttalanden har fått utstå mycket kritik och på så sätt har han uppmärksammats. I förra veckan fick han mexikanska/latinamerikanska väljare att gå i taket. Cain hade föreslagit att USA skulle smälla upp en hög mur längs gränsen till Mexiko (med tanke på den ständiga illegala invandringen) och ha vattenfyllda diken med alligatorer i. Man krävde att han hoppade av sin presidentkandidatur på grund av det förslaget samt kallade honom rasist.

Det är första gången Cain ställer upp som presidentkandidat, och han var relativt okänd innan hans uttalanden togs upp i media. Detta har återspeglats i opinionsundersökningar där han har hamnat allt högre upp på listan med kandidater.

Cain säger vad han tycker

Wiki

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt