tisdag 19 juli 2011

Mordet på Elin uppe i hovrätten

MORD Vackra Elin Krantz blev 27 år. Hon mördades efter en lördagkväll på krogen och hittades måndagen den 26 september 2010 i en skogsdunge intill Temperaturgatans spårvagnshållplats i Länsmansgården. Två dagar senare greps gärningsmannen, etiopiern Ephrem Tadele Yohannes, född 1987. Han åtalades mot sitt nekande för mord och grov våldtäkt.

Yohannes hävdade att han sett två andra okända män våldta Elin, där männen ska ha sett Yohannes och jagade honom hela vägen hem. Det trodde inte tingsrätten på och utdömde 16 års fängelse och utvisning för mord och våldtäktsförsök.

Uppe i hovrättten

Åklagaren Stina Lundqvist yrkar på livstids fängelse och utvisning medan advokaten säger att Ephrem Tadele Yohannes vill bli frikänd. Han nekar helt och kör samma till synes inövade svar under den nya förhandlingen. Elins familj är åter på plats och det enda familjen vill är att den dömde erkänner mordet på deras dotter, så de kan gå vidare. Hennes pappa Ove Krantz tvivlar icke en sekund på att det verkligen är Elins mördare:

– Han har sina fantasihistorier. Får han en motfråga så har han alltid ett svar. Men det är samma svar hela tiden. Det låter som inövade teaterrepliker.

– Ändå skulle jag vilja ha ett erkännande. Jag skulle vilja ha en förklaring, säger han.

Familjen besöker ofta Elins grav ofta, där många okända stöttar med blommor och brev. Något familjen glädjs över i sin stora sorg.

GP
Elin Krantzs mördare fick 16 års fängelse

Håll stilen när ni kommenterar tack.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt