tisdag 26 juli 2011

Efter dåden svårare skriva tidningskommentarer

TIDNINGSCENSUR Istället för att mana till en sansad debatt och rensa ut alla stollar som kommenterar , inte minst i spåren efter de fruktansvärda dåden i Norge, väljer nu istället massmedia att ta till storsläggan.

Värmlands Folkblad väljer att stänga helt för kommentarer.

– Jag kände att det som hände i helgen var droppen som fick bägaren att rinna över, säger Peter Franke VF:s chefredaktör.

– När jag läste ur gärningsmannens dagbok kände jag igen mycket från de kommentarer som både VF och andra tidningar, som till exempel Aftonbladet och Dagens Nyheter, får på nätet. Det är både främlingsfientliga kommentarer och hat mot socialdemokrater, säger Peter Franke.

– Vi måste ha en anständig debatt och det har vi inte nu. Risken är att det här bygger upp mer främlingsfientlighet och hat.

Danska Berlinske tar en annan väg. Det ska inte gå att kritisera mångkulturen eller islamiseringen i lika stor utsträckning för det kan locka nya extrema krafter att utföra vansinnesattentat. Därför ska man nu registrera sig en profil, troligen med sitt namn, innan man får kommentera, där IP sparas. Falska profiler raderas. De ska även ha dygnet runt-moderering och lägga in ‘cue words’, ungefär som vi har nu. Bannade ord som skickar inlägget direkt till granskning.

B

Sedan tidigare finns det ett företag som "Interaktiv Säkerhet" i Varberg. Se skärmdumpen överst. De anlitas av alla stora redaktioner. Får ni något raderat ligger de bakom. Läs mer i posten Politiskt korrekt medias censur avslöjas!

PI skickar också ut folk som inte kan sköta sig eller provocerar fram stupida svar från andra. Vi låser sällan helt för kommentarer men när så sker brukar det vara befogat. I övrigt försöker vi hålla fältet öppet även om våra moderatorer har sina direktiv. Seriös debatt är det som gäller på PI.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt