torsdag 14 juli 2011

Mona Pisslandet Masri orerar kring våldtäktsstatistik

Mona Masri menar att svenskor ljuger om våldtäkt

VÅLDTÄKTSSTATISTIK Mona ”Danmark är ett pissland” Masri från Sveriges Radios vänsterhumoristiska program Tankesmedjan och medarbetare på Sydsvenskans kulturredaktion skriver i dag om den våldtäktsstatistik Jimmie Åkesson (SD) tog upp i sitt tal i Almedalen i söndags, siffror som sedan länge varit vedertagna men ändå ifrågasätts just för att det är Åkesson som uttalat dem.

I april 2009 kom siffror som visade att Sverige har flest anmälda våldtäkter i Europa. De höga anmälningstalen i Sverige sades inte enbart bero på att man här har en högre benägenhet att anmäla och att man också anmäler övergrepp av ”lindrigare”. Tvärtom menade forskarna att våldtäkter tycks vara ett mer förekommande brott i Sverige än övriga europeiska länder.

Enligt samma studie anmäls i Sverige 46 våldtäkter per 100 000 invånare, vilket är dubbelt så mycket som tvåan England, fyra gånger så mycket som i övriga nordeuropeiska länder och upp till 20 gånger fler än vissa syd- och östeuropeiska länder.

(Källa)

I augusti 2010 förstärktes bilden av Sverige som laglöst land då FN-organet UNODC konstaterade att det i Sverige anmäls 53,2 våldtäkter per 100 000 invånare, skyhögt över våra nordiska grannar. Det var även här man slog fast att endast i det afrikanska landet Lesotho anmäls fler våldtäkter.

Genast talades det om en högre benägenhet att anmäla och att begreppet våldtäkt utvidgats. Niklas Långström, professor och sexualbrottsforskare vid Karolinska Institutet, understryker dock att sannolikt har inget annat brott i Sverige samma höga mörkertal.

– Problemet är att knappast något annat brott har så högt mörkertal som våldtäkt. I Sverige kommer omkring 80–90 procent av våldtäkterna aldrig till samhällets kännedom, och det är svårt att veta hur de siffrorna ser ut i andra länder, säger han.

(Källa)

Verkligheten är således antagligen flera gånger värre än vi har kalla fakta på. Ingen ville, eller snarare vågade, titta på ett samband mellan den höga invandringen från länder och kulturer med en extremt dålig kvinnosyn. Dessutom är situationen i Sverige knappast bättre än den i Norge, där man konstaterat att samtliga gärningsmän bakom överfallsvåldtäkterna i Oslo de senaste fem åren varit av icke-västlig bakgrund – i synnerhet med tanke på den stora skillnaden mellan länderna i antalet invandrare som tas in varje år.

I söndagens tal tog Jimmie Åkesson upp denna statistik som genast genererade en anstormning på Twitter och andra sociala medier, där det hette att han ”hittar på” etc. Samma förakt för kalla fakta vi sett ett flertal gånger under den senaste tiden – när argumenten tryter inför siffror svart på vitt tar epiteten och ogrundade anklagelser vid.

Så gör även Mona ”Pisslandet” Masri i dagens Sydsvenskan och försöker bortförklara resonemanget med att särskilja anmälningar och det faktiska antalet våldtäkter – som om svenska kvinnor plötsligt blivit mytomaner av världsklass.

"Det enda land i hela världen som har det ännu värre ställt när det gäller våldtäkter är det till Swaziland närliggande Lesotho", sa Jimmie Åkesson i sitt Almedalstal i söndags och förväxlade därmed antalet anmälda våldtäkter med antalet faktiska våldtäkter.

En förväxling som är vanlig även på andra håll, till exempel hos islamister som hävdar att våldtäkt inte finns i länder som Egypten, Syrien eller Saudiarabien, länder som hamnar långt ner på FN:s lista över våldtäktsstatistik.

[...]

å skulle möjligen en tioåring kunna argumentera. Jag förväntar mig skarpare analyser än så av en parti­l­edare som sitter i riksdagen.

SDS

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt