fredag 22 juli 2011

Terrordådet i Oslo Al Qaida kan ligga bakom

Oslo i dag..

TERRORDÅDET I OSLO I det senaste numret från Al Qaida; Inspire, nr 6, finns en bild på Sydneys operahus en bit in i tidningen. Efter följer hur man skjuter bäst med sitt automatvapen och hur man tillverkar bomber – i detalj. Här kan man ladda ner alla sex nummerBilden på operahuset ger möjligen en indikation på deras måltavlor i väst.

I tidigare nummer har man mordhotat Lars Vilks, chefredaktören för Nerikes Allehanda, danska politiker och redaktioner, med flera.

Den amerikanska terrorismforskaren Evan Kohlman är knuten till Intel och följer Al Qaida på deras olika forum. Han twittrar idag följande:

Läs twittret

Al Qaida/sympatisörer påstås ta på sig attentatet

Översatt med Google: Alleged Claim for Oslo Attacks

Originalet på jihadica.com
Detta ska kanske tas med en nypa salt, menar Twitter/Will McCants

Men samtidigt: Den okände Abu Sulaiman al-Nasser bloggar ständigt och ska vara högt uppsatt i al-Qaida. Det intressanta är om han har någon skandinavisk koppling vilket en del tyder på. För en tid sedan sedan uppmanade han till angrepp mot finländska trupper i Afghanistan. Abu Sulaiman al-Nasser skrev att de finländska styrkorna är svaga och undviker konfliktsituationer. Han skrev också att finländska folkets stöd är svagt för Finlands trupper i Afghanistan.

I ett annat blogginlägg uppmanade Sulaiman till en våg av bomber och mordbränder mot Europa.

Evan Kohlmann (överst) menar att Sulaiman har någon form av koppling. För det var just Sulaiman som postade en bild och namn på självmordsbombarens Taimour i december på ett al-Qaidaforum på nätet innan namnet på bombmannen publicerats. Sulaiman har även hotat NATO.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt