onsdag 6 juli 2011

Stort vapenbeslag på Hisingen

VAPENHÄRVA Vid tre tillfällen sedan juni månad har länskriminalpolisen i Västra Götaland beslagtagit en stor mängd illegala vapen från Balkan på Hammarkullen i Göteborg. Fyra män greps i måndags och sitter häktade för grovt vapenbrott. Hur stort antal vapen det handlar vill inte polisen säga men det handlar om pistoler, automatvapen (Kalasjnikovs och en Skorpion, ljuddämpare och stora mängder ammunition.

Förundersökningen leds av Internationella åklagarkammaren i Göteborg och utredningen väntas bli omfattande. Chefen för länskriminalpolisen, Sven Alhbin, säger att situationen med illegal vapeninförsel är nästan okontrollerbar.

- Idag är det relativt enkelt att få tag på ett vapen om man vill skada någon, det smugglas in och säljs i gängmiljö. Därför är det prioriterat område nu, säger han.

Detta är precis vad Danmarks högaktuella tullkontroller handlar om, att vinka in suspekta bilar (från Sverige och Tyskland). Om de kan bidra med hitta sådana vapendepåer på väg hit är det närmast en moralisk seger mot alla kritiker som inte begriper bättre.

För EU:s fundament med fri rörlighet över gränserna, utan tullkontroller, är ett stort misstag när vi nu ser konsekvenserna.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt