måndag 4 juli 2011

Skärpt kontroll av klädsel i Iran

Lyssna: Iran skärper kontroll av människors klädsel

IRAN I Iran tar de islamistiska dumheterna över allt mer. Myndigheterna har nu skärpt kontrollen av hur människor får gå klädda. 70 000 sedlighetspoliser har beordrats ut på gatorna i huvudstaden Teheran för att hålla koll. En ny regel är att män förbjuds att bära halsband och ha alltför avvikande frisyrer.

I de fall en kvinna påträffas iklädd åtsittande kläder som avslöjar alltför mycket av figuren, och män som bär halsband eller har icke önskvärda frisyrer, kommer de att arresteras.

Även trafikpolisen har fått befogenheter att kontrollera klädsel på bilförare, som kan stoppas och hållas kvar i en dryg vecka om chauffören eller passagerarna inte är rätt klädda.

En pågående debatt i landet rörande en gruppvåldtäkt går ut på att offren inte följt den islamska republikens regelverk för klädsel och därmed lockade männen till att våldta dem.

Journalisten och kvinnoaktivisten Asieyeh Amini, numera bosatt i Norge, menar att genom sitt agerande ger de iranska myndigheterna sitt stöd till gruppvåldtäkten i stället för att fördöma den.

SR

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt