söndag 31 oktober 2010

Författare försöker tolka SD:s hemliga kodord

Foto: makthavare.se

SD-HATET Annika Hamrud och Elisabet Qvarford, före detta journalist respektive konsult och projektledare på en pr-byrå, har gett sig i kast med att skriva ytterligare en dussinbok om Sverigedemokraterna. I samband med lanseringen av boken har de tillsammans också författat en debattartikel som man inte riktigt vet om den ska klassas som humor eller en väldigt tragisk inblick i hur fullständigt avgrundsdjup avståndet mellan folket och de verklighetsfrånvända journalisterna verkligen är.

Under titleln ”Så tolkar du Sverigedemokraternas hemliga kodord” hävdar Hamrud och Qvarford att SD infört nya ord på gamla företeelser.

Rasism är inte det enda ord som Sverigedemokraterna har omdefinierat. Man har också i många avseenden infört helt nya ord för gamla företeelser. Det är en del av vad partiet kallar "ompaketeringen". Budskapet ska inte ändras. Men orden och symbolerna ska bytas ut. Begreppen är vid en första anblick svåra att känna igen. Eftersom vi än så länge inte kan associera dem med något reagerar vi inte när vi hör dem. Sverigedemokraterna använder helt enkelt begrepp som flyger under den radar som de flesta svenskar har för rasistiska och nazistiska uttryck.

Detta från samma människor som tillhör det etablissemang vars nyspråk spys ut i media var och varannan dag. En hel tråd med högt underhållningsvärde tillägnas detta fenomen på Flashback.

  • Papperslösa – illegala invandrare
  • Ensamkommande flyktingbarn – ensamma tills de fått PUT då resten av familjen ofta ansluter; flyktingar utgör cirka fem procent av de som kommer årligen, många av dessa ”barn” har sällan riktig flyktingstatus; riktiga barn handlar det heller sällan om, i Norge utförde man tandtester på dessa ”barn”, resultatet blev att endast 7,7 procent talade sanning.
  • Massutvisning – Då grupper på 30-40 irakier utvisas kallas det för ”massutvisning” i media, en invandring till Sverige på cirka 100 000 människor per år kallas dock aldrig massinvandring.
  • Svensk – I stort sett vem som helst som över huvud taget bott i Sverige i mer än en dag.
  • Flykting – Alla som kommer till Sverige är flyktingar. Sanningen kan läsas under ”Ensamkommande flyktingbarn”.
  • Islamofob – Alla som inte vill bo granne med tre moskéer, äta halalkött och fira ramadan.
  • Pojkstreck/busungar – Kriminella gäng som utgörs i huvudsak av invandrarungdomar.
  • Kränkt – Snåla svenskar som inte ger efter för krav.
  • Diskriminering – För lite erfarenhet för jobbet som sökts.

Sverigedemokraternas retorik påminner ofta om det språkbruk som förekommer i kommentarsfälten till artiklar på Internet. Den mobb som driver kring på Internet men vars främsta tillhåll är bloggen Politiskt inkorrekt, en sajt som varvar artiklar om "invandrares" brottslighet och propaganda för Sverigedemokraterna.

Som brukligt är i dessa sammanhang får även PI ett omnämnande. Ni som läser detta tillhör alltså en mobb och vi som skribenter är partistyrda megafoner för SD. Att redaktionen på PI själva valt att framhäva framför allt SD:s politik beror naturligtvis på att vi till stor del delar åsikterna, dock inte bara om invandring.

SD har noll kontroll över PI.

Ett annat skäl är att gammelmedia konsekvent vägrat ge ett opartiskt utrymme för SD:s politik utan diverse lögner och smutskastningar. Här är vi rakt på sak, mer sanningsenliga än gammelmedia någonsin varit, är och kommer att vara.

Hamrud och Qvarford raddar sedan upp en lång lista på dessa ”hemliga kodord”. Desto mer man läser, desto mer får man känslan av att dessa två kvinnor inte förstått mycket av vad de håller på med. Vissa tolkningar är näst intill skrattretande. Ett urval:

Antidemokratisk – alla som inte aktivt underlättar för Sverigedemokraterna.
Avskräde – motdemonstrant
Fågelskrämma – motdemonstrant som klär sig schavigt.
Kriminell – lika gärna som någon som begår kriminella handlingar en beteckning på en person som enligt SD har tveksam moral och etik.
Kulturberikare – ett begrepp som används flitigt bland mer extrema nationalister som Nationaldemokraterna och Svenskarnas parti. Det är ett djupt rasistiskt uttryck eftersom det innebär att man skrattar åt en person med mörk hudfärg samtidigt som man ger en känga till alla dem som uppskattar mångkultur. Ordet kan även betyda våldtäktsman med invandrarbakgrund. Riksdagsledamoten Kent Ekeroth använder termen flitigt.
Massinvandring – svensk flyktingpolitik.
Ohlys stormtrupper (ibland Monas och Ohlys stormtrupper) – är en beteckning på hela det rödgröna blocket.
Politiskt korrekta, PKism och PKister – är beteckningen för alla som inte är sverigedemokrater. Motsatsen är politiskt inkorrekta vilket här blir ett positivt laddat ord.
Svenskfientlig – rasism riktad mot svenskar, men kan också användas om alla som inte tycker som Sverigedemokraterna.
Våldtäktsvåg – en kraftig ökning av våldtäkter som SD anser sig ha upptäckt. Kampanj med exakt samma tema drevs under sommaren av en organisation kring Info14 och Svenskarnas parti. Våldtäkterna sägs begås av utländska män och svenska kvinnor är offer.
Yttrandefrihet – rätten att kräva att någon annan ska underlätta för sverigedemokrater att framföra sina åsikter. Deras yttrandefrihet begränsas när andra ifrågasätter dem.

Angående ”kulturberikare” är detta ett ord som 68-vänstern själva lanserade under sent 80- och 90-tal då allt som hade med invandringen att göra betecknades som ”kulturberikande”. Detta användes till den milda grad att det till slut togs över av invandringskritiker som numera använder det ironiskt för att beskriva händelser där mångkulturen varit framme under mindre smickrande omständigheter. Ungefär som att kalla Mona Sahlin för ”ekonomiexpert”. Det har föga med att ”skratta åt en mörkhyad person” att göra. Det är en fullständigt absurd tolkning och påvisar just den verklighetsfrånvända värld i vilken journalister ofta uppehåller sig i.

”Ohlys stormtrupper” avser heller knappast det Hamrud och Qvarford påstår. Snarare är det en referens till de antidemokratiska fågelskrämmor som vid upprepade tillfällen stört SD:s torgmöten genom diverse olagliga metoder. Då dessa grupperingar till 99 procent tillhör olika vänsterfalanger, och Ohly själv ibland springer omkring med en Palestinasjal med Israel borttaget på, är det inte en helt olämplig benämning.

Våldtäksvågen ja, den som visar att Sverige är det land som har näst flest våldtäkter per capita i världen och politiker och journalister i konsensus förnekar vad som än händer. I takt med den ökade invandringen har också våldtäkterna ökat lavinartat. Ser man inte sammanbandet måste man vara både blind och döv. Undersökning efter undersökning visar samma entydiga resultat – icke-västliga invandrare är kraftigt överrepresenterade i våldtäktsstatistiken. I Oslo begicks samtliga överfallsvåldtäkter under en period av tre år av icke-västliga invandrare.

Biten om yttrandefrihet är så urbota dum att den knappast behöver en närmare förklaring.

Ted Ekeroth (Kents tvillingbror) svarar på Sydsvenskans kampanj om att älska Malmö att han INTE älskar Malmö. Riksdagsledamoten Erik Almqvist säger att han älskar "den svenska delen" av Malmö – och han tillägger "som krymper för varje år".

Ska det nu också vara ett stigma – att inte älska Malmö? Denna stad som drar till sig nyhetsteam från alla världens hörn som flugor till en sockerbit, inte för att de vill skildra hur bra allt fungerar och hur välmående staden är utan för det fullständiga misslyckande och förslumningen den massiva invandringen till hela Skåne inneburit.

Annika Hamrud

Författandet av boken säger hon bottnar i frustrationen hon kände över att hon inte fick skriva om SD på DN där hon jobbade som journalist i 21 år. I en intervju med SvD säger hon sig inte orka möta en enda till sverigedemokrat:

– Jag är jättetrött på att säga "vad intressant" istället för "dra åt helvete", att höra så mycket rasism utan att säga emot. Det var därför vi gjorde en inledning och epilog i boken där jag vräker ur mig ilskan.

Även författare till ”Queerkids och deras föräldrar”:

Annika Hamruds debut Queerkids är en svidande uppgörelse med den svenska kärnfamiljsfundamentalismen och biologismen.

Elisabet Qvarford

Konsult och projektledare på pr-byrån Westander. Ett förflutet i Miljöpartiet och TCO. Motstrida uppgifter från denna dam tidigare i år:

Westander tackar däremot regelbundet nej till uppdrag som strider mot vår öppenhetspolicy. Vi skulle till exempel aldrig jobba för Sverigedemokraterna, något som Karin Jihde och Patrik Westander klargjorde i Aftonbladet i onsdags. Vi skulle heller aldrig kunna ta uppdrag för ett parti under en valrörelse som uteslöt möjligheten att jobba med ett annat parti. För egen del skulle jag till exempel inte kunna ta något uppdrag för ett parti som är emot samkönade äktenskap.

SVT Debatt

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt