onsdag 20 oktober 2010

Irakier åtalas för dubbelmord och mordförsök

MORDÅTAL Den 35-årige irakiern var tidigare inte känd av polisen som beskriver honom som mycket farlig. Nu är han åtalad för dubbelmord och mordförsök efter att tre män fallit offer för hans explosiva svartsjuka.

Åtalade

Mord i två fall, försök till mord, vapenbrott, anstiftan till misshandel, stämpling till grov misshandel mm.

  • Wisan Kadhim, född 1974-10-17. (Bilden)
  • Ziad Abouali, född 1987-12-02 (Obs! Bara åtalad för två av misshandelsfallen)

Vapenbrottet

Wisan Kadhim gömde undan en pistol av märket Glock, en pistol av märket Walther, två elpistoler, mer än 3200 patroner, två pipor, en konverteringssats till kaliber 22 och en ljuddämpare.

Misshandel av rektor

Wisan Kadhim gav Ziad Abouali i uppdrag att hitta tre andra som kunde misshandla en rektor för att denne ”skulle sluta kullla småflickor”. Wisan skickade även hotbrev till rektorn. De tre männen trängde sig in i rektorns bostad 2004 och utförde misshandeln.

Grov misshandel av kusinen

Wisan Kadhim lät Ziad Abouali söka upp kusinen – som Wisans pappa hjälpt till Sverige – eftersom kusinen hade en skuld att betala för hjälpen. Kusinen sköts i benet och hamnade i rullstol.

Grov misshandel

Av okänd anledning blev en irakier grovt misshandlad samt pistolhotad i sin parabolbutik av Wisan Kadhim samt okänd medgärningsman.

Mordet i Rotebro

Natten mellan tisdagen den 9 februari och onsdagen den 10 februari 2010 upptäckte en privatperson att en man låg orörlig på Ebba Brahes gata i Rotebro. Polisen fick in larmet klockan 23:56. Den mördade var Ararad Wartanian, 31 år. Han kördes i ambulans till Karolinska sjukhuset i Solna där det konstaterades att han var död, skjuten i huvudet.

Motivet har aldrig kommit klarlagts, men Wisans flickvän hade tidigare varit ihop med Ararad Wartanian.

Mordet i Skärholmen

Kring midnatt, natten till den 4 mars 2008 på Idholmsvägen i Skärholmen, fick Raad Mikha, 35 år, ett mystiskt samtal. Det var en man som ringde och sa att Raad var tvungen att gå ner och parkera om sin bil eftersom den stod i vägen. Mannen lät övertygande och han gick ner till parkeringen. Strax därefter hörde Raads fru, Elvine, en skottsalva avlossas. Hon sprang ut och fann honom i en blodpöl.

Motivet var svartsjuka. Wisan hade ihop det kort med en tjej, som tidigare hade varit ihop med Raad en längre tid. Flickvännen gjorde slut med Wisan och gick tillbaka till Raad. Ett par år senare ältade Wisan detta och tålde inte uppbrottet.

Mordförsöket i Zinkgruvan

Den 4 december 2008 i Zinkgruvan, Askersund sköts en då 50-årig restaurangägare kallblodigt ner utanför sin bostad i Zinkgruvan. När han i mörkret höll på att lasta ur sin bil smög "skytten" fram och avlossade sitt vapen. Fyra skott träffade mannen i magen och benen. Tack vare rådigt ingripande av familjemedlemmar och grannar som inledde första hjälpen med att stoppa blodflödet så överlevde mannen. Han vårdades därefter lång tid på sjukhus.

Motivet: 50-åringen hade flörtat med Wisans flickvän samt skrutit om paketet han hade mellan benen.

Vad Wisan sagt

Under samtal med psykiatriker och psykolog under häktningstiden sa Wisan vad han skulle göra med företagaren som skadesköts i Zinkgruvan när han kommer ut från häktet, att alla offren är svin, cancersvulster och ohyra, att de är orsaken till hans olyckliga förhållande med flickvännen samt att han får diagnosen ”uppvisar ett oerhört lättkränkt tillstånd.”

Domstol

Attunda tingsrätt, B 1623-10. Kammaråklagare är Ewa Tvengström.

Läs åtalet

B 1623-10 pdf

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt