lördag 16 oktober 2010

De tjänar pengar på asylmissbruket

ICA vet hur man tjänar pengar på asylmissbruket.

ÖLAND ICA i Köpingsvik har fått ett ekonomiskt uppsving under oktober på grund av asylförläggningen några kilometer bort. De asylsökande tilldelas nämligen ett eget bankkort där de varje dag kan få in upp till 71 kr per person. Utöver detta kan de söka bidrag till bland annat vinterkläder. Asylsökande som inte medverkar till att klarlägga sin identitet, inte kommer till sina möten eller vägrar lämna landet efter avslag kan inte bli av med sin dagersättning. Den kan bara minskas.

De asylsökande på Lundegård kallas flyktingar trots att det är uppenbart att en förföljd person inte skulle uttrycka missnöje i media över att de tvingas bo på Öland istället för i Upplands Väsby eller i Helsingborg. En iranier som sökte i asyl 1994 och påstås ha skickats tillbaka gör nu ett nytt försök.

Att ha asylsökande kunder betyder emellertid inte alltid vinst för handlarna. Politiskt Inkorrekt har tidigare skrivit om att Migrationsverket har fått informera asylsökande om att de faktiskt söker asylskydd och att det därför inte är passande att snatta från svenska butiker.

Politiskt Inkorrekt vill tillägga att vi naturligtvis inte vill framställa ICA i sämre dager. De gör bara sitt jobb. Däremot är det högst relevant för skattebetalarna att de får reda på att deras pengar förvaltas fritt av de asylsökande själva istället för att Migrationsverket tillämpar samma centralstyrning som skolor och äldreboenden gör.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt