onsdag 27 oktober 2010

Gryningspyromanen åter misstänkt

GRYNINGSPYROMANEN Rättshaveristen, missbrukaren, luffaren och mera känd som gryningspyromanen; Ulf Robert Magnus Borgström, född 1963-11-06, har gäckat den skånska polisen i trakterna kring Ystad, på Österlen och i andra län i många år. Mängder med mordbränder till värden för hundratals miljoner kronor har inträffat men varje gång Ulf Borgström ställs inför rätta blir han stort sett frikänd med några få undantag. Enorma polisiära resurser har lagts ner på att försöka få honom fälld, främst genom teknisk bevisning men även ständig spaning på honom.

Under tisdagskvällen lyckades han smita undan spanarnas ögon. Och vid 04-tiden brann 1800-talsmöllan ner i lilla Skivarp. Ännu en kulturskatt upp i rök. Tidigare har bland annat Nils Holgerssons gård brunnit ned. Gården hade anor från 1700-talet och Selma Lagerlöf antas ha använt gården som förebild i Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige.

Ulf Borgström försvann således vid 18-tiden på sjuhusområdet i Ystad och först på morgonen kunde man lokalisera honom i staden. Klockan 11 på onsdagen anhölls han av vice chefsåklagare Pehr-Ola Pehrsson på sannolika skäl misstänkt för branden i Skivarp. Ytterligare en brand, en villa i Köpingebro, inkom vid 4-tiden. Polisen utreder honom även för den branden.

Ystad Allehanda

Ring polisen om du vet något

Polisen är intresserade av tips från allmänheten.

– Vi är angelägna om att komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört något under natten. Det gäller både branden i Skivarp och den i Köpingebro.

Telefon 114 14

Läs vår tidigare post om Ulf Borgström och alla dåden han misstänks för.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt