torsdag 7 oktober 2010

Reinfeldts ödesval: invandringsbroms eller väljarflykt till SD

INSÄNDARE Sverigedemokraterna vill begränsa asyl- och anhöriginvandringen till Sverige. Sverigedemokraterna väljs in i Sveriges riksdag med 339 610 röster och får tjugo mandat, medan regeringen tappar 5 mandat och förlorar sin majoritet. Vad gör alliansen? De svarar med att bjuda in MP och S till samarbete för att i praktiken öppna Sveriges alla dammluckor för ännu högre invandring från icke-västliga länder!

Vänta nu, det är något som inte stämmer här. I Danmark och Nederländerna regerar ju alliansens systerpartier med stöd av partier som tycks vara radikalare än SD i invandringsfrågan. I Italien och Österrike har invandringspolitiken skärpts sedan Reinfeldts kollegor under 2000-talet bildat regering tillsammans med invandringskritiska partier. Är detta den första regeringen i världshistorien som svarar på ett invandringskritiskt partis valframgångar med att öka invandringen? Svaret är nej. Regeringen Carl Bildt var först ut 1991. Genom att bland annat riva upp Luciabeslutet öppnade den borgerliga minoritetsregeringen upp för en massinvandring som bara tycks kunna överträffas av nuvarande regering.

Tycker man om Sverige röstar man alltså inte på alliansen. 

Sverige har i jämförelse med många andra länder länge haft en väldigt liberal asylinvandring i kombination med en mångkulturell integrationspolitik som stötts av egentligen samtliga politiska krafter i samhället. Om detta skriver statsvetarna Henry Bäck och Torbjörn Larsson i boken Den svenska politiken:

I stort sett alla politiska krafter i det svenska samhället har ställt upp på den officiella linjen. Det gäller de politiska partierna, de stora organisationerna och det gäller media. Samtidigt har det funnits en medvetenhet om att det finns en inte obetydlig folkopinion som befinner sig i den motsatta åsiktspolen med etnisk essentialism och etnisk hierarkisering.

Sverigedemokraterna har nu lyckats mobilisera så pass många väljare att den obekväma folkopinionen har fått representation i Sveriges riksdag. Hur många fler mandat är Fredrik Reinfeldt beredd att förlora till SD innan han hörsammar SD-väljarnas krav på en begränsad invandring samt krav på att de invandrare som kommer till Sverige ska anpassa sig till svenska regler, normer och värderingar?

Sverigedemokraterna kommer få minst 8-10 procent av rösterna i riksdagsvalet 2014 oavsett vad Fredrik Reinfeldt och hans regering gör. Men Reinfeldt har ändå ett val:

Skärp invandringspolitiken och SD kommer främst vinna röster från de rödgröna. Eller fortsätt med samma massinvandringspolitik och skänk bort alliansens mandat till SD.

Mona Stahlin

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt