fredag 22 oktober 2010

Extradomare i matcher med stökiga lag

FOTBOLL Under de senaste åren har vi fått vänja oss vid en ny företeelse i samband med fotbollsmatcher i de lägre divisionerna, ofta lag med höga halter mångkulturella beståndsdelar. Det är numera inte enbart de så kallade fotbollshuliganerna som står för bråk och stök kring matcherna, utan spelarna själva som attackerar motståndarlagets spelare och domare.

I de flesta fotbollsdistrikten ute i landet döms matcher under division 5 av en ensam domare. Efter ett beslut i Göteborgs fotbollförbunds tävlingskommitté kan nu domaren dock få sällskap av två linjedomare. Detta gäller vid matcher med lag som uppvisat ett dåligt uppträdande på plan eller lagets supportrar orsakat en dålig stämning så domaren känt sig hotad. Kostnaden för de extra domarna sägs landa på någon tusenlapp, en kostnad som klubben i fråga får stå för, oavsett vem som har hemmamatch.

Det nya systemet, som enbart gäller Göteborgsområdet, har införts med en mjukstart under hösten och ska även innefatta vissa ungdomsmatcher. Enligt Svenska fotbollsförbundets tävlingsavdelning har detta inte prövats tidigare på andra håll i landet. Syftet är i första hand att stärka säkerheten för domarna.

Fotbollskanalen

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt