onsdag 20 oktober 2010

Ytterligare två män svårt skottskadade i gangsterstaden Malmö

GANGSTERSTAD Först blev en man skjuten i ryggen vid en busshållsplats vid 20.00-tiden på tisdagskvällen. Ca fyra timmar senare var det dags igen. Två män skottskadas av vad polisen misstänker är automateld på Lindängen. De tar sig själva till sjukhuset i bil trots sina svåra skador. Enligt polisen är en av männen skjuten i buken och den andre är skjuten i benet. Männen, en 22-åring från Malmö och en 29 år-åring från Göteborg, är inte sedan tidigare kända av polisen. Händelsen rubriceras som mordförsök. En 19-åring greps i närheten av brottsplatsen. Han ska vara medlem i ett kriminellt gäng (troligen Black Cobra).

Fotograf Patrik Persson skriver om dramat:

Två personer skottskadades vid en skjutning med automatvapen på Lindängen vid 00.30-tiden i natt. Polis kallades strax dessförinnan till platsen då uppringare sett personer med vapen på platsen. När patrullen gående närmade sig hörde de skottlossning och fler patruller larmades till platsen. Även en väktare som befann sig ett antal hundra meter bort vittnar om att två skottsalvor med cirka 5 skott i varje avlossats i tät följd. Piketpolis och hundförare spårade efter de misstänkta skyttarna i ett bostadsområde på Gånglåtsvägen och efter en stund hittades en misstänkt person som omhändertogs.

Vid 00.40-tiden fick polisen uppgift om att två svårt skadade personer tagit sig själva till sjukhuset i en privatbil. De två skottskadade uppgavs båda vara träffade av flera skott i ben och bål. Polisen sökte under natten i området runt Motetten som ligger på Munkhättegatan inte långt från Lindängens centrum. Vid 04-tiden hittades blodspår på Munkhättegatan där de skottskadade männen haft sin bil parkerad. Polisens tekniker säkrade DNA från dessa blodspår. På sjukhuset undersöktes den bil som männen lyckats att köra de dryga 6 kilometerna in till akuten på SUS, trots sina svåra skottskador. I nuläget är det oklart vad som ligger bakom skottlossningen.

Bilder
SDS
KvP

Polisen funderar på ny laserman

Det finns inget som tyder på att skjutningarna har något med varandra att göra. Den enda gemensamma nämnaren är att samtliga skottskadade är tidigare okända för polisen vilket i sig är en ledtråd. Ytterligare 13 oförklarliga skottlossningar med varierande skottskador har inträffat sista året i Malmö. Offren har utländsk bakgrund samt ska också vara i stort sett okända för polisen. Men det finns även rena uppgörelser som skett.

Skånskan
Grafik

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt