lördag 23 oktober 2010

Frp vill förbjuda pengaöverföringar från islamiska länder

NORGE Fremskrittspartiet med partiledare Siv Jensen i spetsen vill stoppa utländsk finansiering av en ny moské i Tromsø. Dessutom har man i Stortinget föreslagit ett förbud mot överförandet av pengar till politisk eller religiös aktivitet i Norge från totalitära, islamiska regimer som inte följer FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.

Det var på Frp:s partikongress tidigare på lördagen som Jensen motiverade partiets motstånd mot planerna på en ny moské och framhåller att det inte handlar om ordinär religiös verksamhet utan extrema former av politiska aktiviteter  under religionens täckmantel.

– Vi snakker ikke om helt ordinære søndagsskoler. Den [moskéen] kan komme til å bli en arktisk utpost for svært ytterliggående deler av islam. Det handler om hvordan vi ønsker å beskytte oss mot radikale ytterliggående krefter.

Jensen påpekar att det redan är förbjudet för politiska partier att motta pengar från utlandet och att detta i princip handlar om samma sak. Hon säger vidare att hon främst vill åt krafter som använder religionen för att främja en politisk ideologi som kan vara farlig. Jensen säger sig också ha uppfattat en oro för dessa saker hos det norska folket och att det skulle överraska henne om de andra partierna inte också tar upp ämnet till diskussion.

Aftenposten

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt