fredag 22 oktober 2010

Asylsökande tvingades gå tre kilometer ramaskri i lokalpressen


TRAMS Den ytterst politiskt korrekta lokaltidningen Västerbottens-kuriren trodde sig ha gjort ett riktigt scoop när man med indignationen sprutande ur öronen ”avslöjade” att vuxna asylsökande inkvarterade på hotellet Norrskensgården i byn Anumark i Umeå kommun minsann tvingades gå hela tre kilometer till affären för att handla sina förnödenheter. När tidningen förra veckan besökte asylsökande, som precis flyttat in på hotellet, så hade de flesta familjerna nästan inga blöjor kvar och inget tvättmedel. De visste inte hur de skulle gå till affären eller var den låg.

När tidningen något senare ringer upp Kenneth Andersson, Migrationsverkets lokale beslutsfattare, berättar han att de asylsökande både fått kartor med promenadvägen utpekad samt även muntlig information om hur de skall gå. Trots detta, och trots att Migrationsverket informerat de asylsökande om de skall gå på gång- och cykelvägar till affären har verket fått påringningar om att man sett att de är ute och går på E4. Verket har därför ansökt om att få hastigheten på E4 vid hotellet sänkt från 70 till 50 km/h.

Migrationsverket har nu försett de asylsökande med busskort så de skall slippa till affären för att handla. Kenneth Andersson berättar att det faktiskt inte är Migrationsverkets uppgift att dalta med dessa människor.

Folk tror att Migrationsverket har ansvar för de asylsökande, men det är Sverige som land, så regeringen egentligen, som har ansvar för att de asylsökande har det bra. Migrationsverkets uppdrag är att pröva ansökan, ge dem boende och viss ersättning.

Andersson säger också att ”har man tagit sig över hela världen så borde man kunna ta sig tre kilometer till en affär.” Detta är uppenbarligen inget som Västerbottens-kuriren håller med om.

vk.se

PrintFriendly Share
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt