fredag 22 oktober 2010

Cecilia Malmström vill stoppa strömmen av zigenare

VISUMMISSBRUK EU avskaffade tidigare visumtvånget för Serbien. Det var ingen god idé alls. För på grund av det utnyttjas ocyh missbrukas visumfriheten maximalt. Bara sedan januari har minst 4000 från Serbien och Makedonien tagit sig till Sverige och sökt asyl. Det handlar främst om zigenare. EU-kommissionären Cecilia Malmström, som normalt anser att Sverige ska ta emot ohejdade mängder av asylsökande, slår nu på stora trumman och vill stoppa det massiva inflödet. Cecilia Malmström kräver i ett brev till Serbien och Makedonien att ländernas regeringar ingriper. Annars kan EU återinföra återinföra visumtvång som ett yttersta medel och åtgärder för att komma åt problemet.

I sitt brev till inrikesministrarna i Serbien och Makedonien talar Cecilia Malmström om en ”alarmerande ökning av asylsökande” från Serbien och Makedonien. En trend som Malmström kallar ”extremt oroande” och som hon skriver ”allvarligt äventyrar” visumfriheten. Enligt EU-kommissionären utnyttjas visumfriheten i felaktiga syften.

– Det bygger att den visumfrihet som finns inte missbrukas. Vi vet att de här personerna kommer med organiserade busslaster där man lurar folk att komma. De betalar en avgift och så kör man dem till Sverige, till Belgien, till Holland, till Tyskland och så vidare. Det är det problemet som jag har tagit upp med kollegorna och sagt att ”det här måste ni ta itu med”.

Malmström anser att visumfriheten missbrukas i det här fallet och varnar samtidigt att om inte Serbien och Makedonien kan få stopp på bussresorna in i EU kan det drabba de länder som står näst på tur att slippa visum, Albanien och Bosnien.

– Risken är att hela politiken som syftar till att ha ett visumfritt Europa slås omkull och att det drabbar Bosnien och Albanien till exempel som har gjort ett fantastiskt arbete de senaste åren för att få visumfrihet.

SR

Flera campingplatser har slutit avtal med Migrationsverket och har numera hundratals zigenare på plats. Likaså det före detta regementet F 4 Frösön ska ta emot drygt 300 framöver.

Misstaget var att ens ge Serbien visumfrihet från första början. Och att dessutom fundera på samma sak med Albanien och Bosnien är verkligen receptet på ett svenskt haveri.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt