fredag 22 oktober 2010

Är allt verkligen Sverigedemokraternas fel?

INSÄNDARE Sverige är ett mycket märkligt land, med ett debattklimat som inte liknar något annat land i Europa, om vi nu tar och jämför med andra demokratiska länder. Under valrörelsen har Sverigedemokraterna fått utstå mängder med grova mediala påhopp. Detta är förvisso inget som förvånat oss.  Det som dock i mångas ögon är förvånande är hur en ledande politiker, tillika statsminister, inte fördömer våldet mot Sverigedemokraterna, och som till och med har sagt att man som Sverigedemokrat får skylla sig själv.

Vi kan nu läsa i tidningarna, höra i radion och se på tv om skräcken som sprids på grund av den så kallade "nya Lasermannen" som i Malmö har skjutit 15 personer, samtliga utom en av utländsk härkomst.  Det är händelser som man direkt kopplar till och skyller på Sverigedemokraterna och den politik som vi bedriver.  Det våld som Sverigedemokraterna utsatts för vill man dock knappt ens benämna som politiskt våld. När en man springer runt och skjuter människor med invandrarbakgrund är man givetvis mycket snabb med att poängtera ut att det kan vara en etnisk svensk som begår våld i enlighet med sin politiska ideologi. Man har inga bevis för att personen som utfört dåden faktiskt kommer från Sverige, man vet inte vem det är överhuvudtaget, det är bara en av de teorier polisen arbetar efter. När når hyckleriet sin gräns?

En dansk journalist och författare, Mikael Jalving, skrev en artikel som häromdagen publicerades på Newsmill. Han ställer frågan; "Hvorfor er der ingen lasermand i Kobenhavn?".  Rimligtvis, om man ska gå på det mediala etablissemangets linje, så borde Danmark haft flera lasermän genom åren, eftersom debattklimatet i Danmark är på en helt annan nivå än i Sverige. Ett klimat som Sverigedemokraterna för övrigt förespråkar.  När vi påpekar att man måste ta debatten om tabubelagda ämnen samtidigt som vi menar att en ansvarslös politik kan ha påverkat handlingar som utförs, ja, då ger vi "kalla kårar längs ryggen" som journalisten Johan Ingerö uttryckte sig. Återigen ett tydligt bevis på att det är dags att vår politik snarast kommer upp på dagordningen.

Media spelar en mycket stor roll och har en fruktansvärd makt. När man missbrukar denna makt, vilket man har gjort väldigt grovt de senaste åren, skapar man frustration hos människor. Den 20 september blev en person knivhuggen för att förövarna trodde att han var Sverigedemokrat. Denna handling kan inte annat än skyllas på media som gör allt för att föra fram en bild av politik som vi inte bedriver och tillskriva oss åsikter vi inte har. Således kan man ställa sig frågan, hur kan det vara vårt fel att en person springer runt och skjuter människor i Malmö?

Vi har fått frågan många gånger nu: Tar vi avstånd ifrån händelserna i Malmö? Det är onekligen ett moment 22 över den frågan. Har vi slutat slå våra fruar?  Vi undrar varför vi tvingas ta avstånd från något som vi inte har att göra med. Bara i Sverige får denna sorts journalistik råda. Sverige är ett extremt land i många frågor, det är ingen hemlighet.

Att vara med i ett parti som förespråkar en ansvarsfull invandringspolitik och som starkt kritiserar den politik som bedrivits sedan mitten av 70-talet är uppenbarligen fortfarande tabu. När ska man istället ifrågasätta medias roll i samhällsdebatten? När ska media ta sitt ansvar och sluta skriva så det hela tiden passar den politiskt korrekta agendan? I dagsläget har fler Malmöbor drabbats av skottskador än vad som drabbat svensk trupp i Afghanistan. Borde inte det väcka både frågor och debatt?

Som Sverigedemokrat kan jag bara undra när nästa märkliga  frågeställning dyker upp? Enligt SMHI kommer det bli en mycket kall vinter. I sedvanlig ordning kommer det naturligtvis att vara vårt fel och vi tar således här och nu avstånd ifrån det kalla klimatet som vi räknas få.

Henrik Gustafsson

Sverigedemokraterna

PrintFriendly Share




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt