måndag 18 oktober 2010

Utlänningar lyfter bidrag och reser samtidigt till sina hemländer

DANSKT BIDRAGSFUSK Danska regeringen har tröttnat på det omfattande bidragsfusket, s k socialt bedrageri, som många utlänningar ägnar sig åt och har nu infört hårdare kontroller. I förra veckan hade man razzia på Kastrup, helt enkelt för att fånga in utresande på bar gärning. Under razzian blev 600 passagare på väg till Turkiet och Syrien kontrollerade. 72 av dem står till arbetsförmedlingens förfogande eller uppbär socialbidrag olovligen/felaktigt. Dessa är nu misstänkta för socialt bedrageri vilket innebär att kommunerna kommer att dra in deras bidrag.

I förra månaden hade man en liknande razzia på Kastrup. 281 togs då som stod till arbetsförmedlingens förfogande eller uppbar socialbidrag olovligen/felaktigt.

Man har även anställt utländsk personal som ska bevaka flygplatser i en del länder, enkom för att komma åt bidragsfuskarna. Tidigare har det framkommit att ett antal irakier som fått uppehållstillstånd i Danmark och mottagit socialbidrag samtidigt suttit i irakiska regeringen och haft miljonlöner, lyxhus, bilar i Irak. Flera av dessa står nu åtalade för grova bedrägerier.

Dansk media

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt