måndag 4 oktober 2010

Mot alla odds fick kvinnan till slut stanna i Sverige

SURREALISTISKT Den som regelbundet läser Politiskt Inkorrekt har genom åren lärt sig att alla knep är tillåtna att ta till för att erhålla permanent uppehållstillstånd i Sverige – landet som våra politiker självsvåldigt utnämnt till hela världens socialbyrå. Här följer ännu ett fall i en lång rad av absurda exempel.

En kvinna som hållit sig undan i Sverige tills hennes utvisningsbeslut preskriberats fick åter avslag när hon sökte asyl på nytt eftersom hon vistats illegalt i Sverige.

Under tiden hon varit på flykt från rättvisan inledde kvinnan ett förhållande med en "svensk" medborgare och vid tiden för den nya domstolsförhandlingen hade hon fått ett barn. Paret har dessutom separerat men har delad vårdnad.

Kvinnan har därutöver ändrat sina uppgifter om vilket land hon kommer ifrån och det talade emot att hon skulle få tillståndet beviljat medan hon befinner sig i Sverige.

Men enligt Migrationsdomstolen har kvinnan rätt till uppehållstillstånd på grund av anknytning till spädbarnet som beviljats svensk medborgarskap. Den nya paragrafen om hänsyn till barnets bästa i sådana situationer gör att kvinnan ändå beviljas uppehållstillstånd utan att behöva resa till hemlandet.

Surrealistiskt, sa Bull.

Källa: InfoTorg Juridik och förvaltningsrätten i Stockholm

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt