lördag 2 oktober 2010

SD trots allt vågmästare i talmansval?

RIKSDAGEN De tidigare uppgifterna om att Alliansen och den rödgröna sörjan kommit överens om att lansera den nuvarande talmannen Per Westerberg (M) till fortsatt roll som talman i riksdagen verkar ha varit förhastade. I går sa Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin till TT att hon står fast vid att Socialdemokraterna inte ska göra sig beroende av Sverigedemokraterna. Men det innebär inte att partiet måste ta hänsyn till hur de kommer att rösta. Talmanfrågan blir alltså första gången detta blir praktik.

Statsvetaren Jenny Madestam tror att detta kommer att innebära ett guldläge för Sverigedemokraterna.

Det är en paradoxal situation, och det här innebär en guldsits för SD. Det här är det första exemplet på en situation som vi kommer att hamna i ofta under de kommande fyra åren.

Hennes statsvetarkollega Hennes statsvetarkollega Tommy Möller tycker inte att det är oväntat att S resonerar som de gör.

Alternativet hade varit att man hade tagit väldigt stor hänsyn till SD och hur de kommer att agera. Om man har samma åsikt som SD, är det värre än att helt avstå att driva opposition? De har redan sagt att de inte kommer att lägga sig platta, säger Möller.

PI
SvD
SvD

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt