söndag 24 oktober 2010

Nya skottdåd i Malmö / Skjutningar kopplas till Trez West-mordet

SKOTTEN I MALMÖ Naser Yazdanpanah driver en kombinerad frisörsalong och skrädderi på Lönngatan i Malmö. Den 10 oktober uttalade han sig i media om skotten och i går lördag deltog han i en mindre demonstration vid busshållsplatsen på Eriksfältsgatan där en somalier skottskadades. Naser Yazdanpanah befann sig sedan i sin butik och när hans fru hade sett honom i Aktuellt kl 18 ville hon ringa för att berätta det. Men Naser hann före henne. I telefonen skriker han: "De skjuter mot affären, ring polisen, ring polisen". Men istället för att ringa polisen rusade hon till affären där det redan fanns mängder med polis på plats.

Det visade sig att hans affärsfönster skjutits sönder och i samband med det rusade han ut och stod plötsligt öga mot öga med en gärningsman: den förmodade skytten/rånaren. Han griper enligt egen utsago tag i skytten men denne skallar Naser och försvinner på en cykel. Polis har enligt frun försökt säkra DNA-spår på den misshandlade butiksinnehavaren, spår som kan komma från den misstänkte gärningsmannen. Mellan 30-50 poliser var intialt involverade i insatsen. Man gjorde spårsök med hjälp av hundar samt letade efter DNA-spår. Signalementet på skytten är orange jacka och keps. Dramat är rubricerat som rånförsök i nuläget. Om detta kan härledas till övriga serieskjutningar är för tidigt att säga. Polisen hittade två skotthål i en fönsterkarm.

WEBTV
Skånskan
KvP

Fredagskvällen

Under fredagskvällen hävdade en invandrare på cykel att han beskjutits när han cyklade genom Pildammsparken, något som föranledde en massiv polisinsats där man spärrade av stora områden. Cyklisten säger att han hörde ett vinande ljud nära sin kropp och uppfattade det som ett skott. Han såg också en man springa från platsen i riktning mot Pildammarna. Hundpatruller sökte under kvällen efter den okände, men någon misstänkt påträffades inte. Polisen betraktar dock mannens uppgifter som trovärdiga.

Däremellan fick polisen flera larm om påstådda beskjutningar men inga kunde bekräftas. Men vid 23-tiden kom nytt larm om skottlossning på Augustenborgsgatan. Där har man bekräftat skotthål och andra fynd. Gatstumpen där man hörde skotten ligger precis jämte ovan skrädderi/rånförsök och skottfynden kan vara de två skotthål man hittade i fönsterkarmen under lördagskvällen menar polisen.

Koppling till mordet på Terese West Persson

Enligt poliskällor har man hittills kunnat knyta fem av dåden till samma vapen där det första dådet är mordet på Terese ”Tres” West Persson förra hösten. Hennes kriminelle kompis skottskadades svårt. Terese var etnisk svensk och polisen misstänker att det egentliga målet var kompisen, Xhafer Dani – från Iran om PI minns rätt.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt