lördag 30 oktober 2010

Skola byggdes om till boende för asylsökande utan bygglov


GIRIGHET Politiskt Inkorrekt har tidigare berättat om hur politiker i Knislinge i Östra Göinge övervägde att ta emot unga asylsökande män utan ledsagare, felaktigt kallat ”ensamkommande flyktingbarn”. Man hade då för avsikt att placera dessa unga män i den så kallade Röda skolan, en byggnad som då skulle renoveras och byggas om för att passa som boende. Dock föll det hela på att byggnaden dömdes ut som olämplig för detta ändamål, och företaget ONH-Group som ville driva verksamheten fick inte bygglov.

Det hindrade dock inte företaget från att trots detta starta ombyggnationen och nu efter att den genomförts kräver man att 35 unga asylsökande män skall placeras där. Företaget är nystartat och ägs av en man som nyligen fick ett annat företag försatt i konkurs.  I ett brev till kommunen, Migrationsverket och region Skåne skriver ONH-Group nu att de byggt om en våning till ”boende för 35 barn” och diverse andra utrymmen på sammanlagt 1 500 kvadratmeter.

Enligt ansvariga har företaget inte kommit in med någon bygganmälan eller ansökan om nytt bygglov och tillsyns- och tillståndsnämndens ordförande Anders Bengtsson låter meddela att det i så fall rör sig om ett uppenbart svartbygge.

Jag har aldrig talat med företaget eller lovat något. Jag vet att de diskuterat med kommunförbundet VOB, men ingen har lovat något. Det här har de gjort på vinst och förlust, säger nuvarande kommunalrådet Tommy Johansson (S).

Det tillträdande kommunalrådet Patric Åberg (M) säger att kommunen inte är ett dugg intresserade av att ta emot dessa 35 asylsökande. Han säger att man inte vill ha en situation som den i Vellinge där ett privat företag startade mottagning för asylsökande unga män utan att informera kommunen.

Kristianstadsbladet

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt