fredag 22 oktober 2010

INSÄNDARE: Hjärnsläpp i Malmö

INSÄNDARE SD-motståndare har till följd av SD-framgångarna i Skåne länge orerat om att skåningar är dummaare än svenskar i allmänhet. Detta verkar nu styrkt åtminstone inom polis och kommunal förvaltning i Malmö. Att polisen är förtegen om Malmös "laserman" kan ha spaningstekniska orsaker. Av vad som framkommit i media finns det visst stöd för teorin om en ny "laserman", nämligen att samma vapen och tillvägagångssätt har använts vid olika tillfällen. Det är dock långt ifrån bevisat, samma vapen kan ha använts av ett gäng som av okänd anledning finner nöje i att skjuta oskyldiga. Det har inte heller framkommit något som tyder på att gärningsmannen/männen har svensk etnicitet, tvärtom är att det vanligen så att när invandrare skjuts utförs dåden av andra invandrare.

Utöver de fall där samma vapen ha använts förefaller det med tillgänglig information osannolikt att det skulle röra sig om samma gärningsman. Det verkar som om polisen har buntat ihop alla olösta fall och hänför dessa till en påstådd "laserman". Att detta är orimligt kan med säkerhet kan med stor säkerhet konstateras i åtminstone ett fall. Det torde vara rimligt att anta att om en kriminell och hans sällskap skjuts under eller efter ett möte med andra, troligtvis kriminella individer finns gärningsmannen bland de senare. Vad som ytterligare talar för detta är att den överlevande kriminelles bostad besköts i ett senare skede.

Media har inte tvekat att haka på, många tidningar är fulla med fullständigt irrelevanta jämförelser med John Ausonius, vars brottslighet skylldes på att Ny Demokrati kom in i riksdagen.

Att offren skulle vara utvalda pga etnicitet är också långt ifrån säkert. I en chat med Per-Erik Ebbeståhl, chef för trygghets- och säkerhetsavdelningen i Malmö stad skriver signaturen Ali " jag funderar över att polisen säger att det kan vara hatbrott… Malmö är en mycket segregerad stad och där skottlossningarna skett bor det nästan inga svenskar – så vilka skulle blivit skjutna om inte invandrare, om du fattar vad jag menar?" En nog så riktig iakttagelse.

Att Per-Erik Ebbeståhls och möjligen Malmöpolisens kompetens i säkerhetsfrågor inte är vad den borde framgår av följande råd i chatten;

" Malin: Hej bara undrar lite okej man ska vara försiktig när man är ute men ibland hjälper inte det om dom kommer bakifrån..Plus dom senaste skotten har varit vid busshållplatser och på bussar. Vad ska man göra när man väntar på bussen hur ska man stå säkert??? TAck för svar

Per-Erik Ebbeståhl: Jag kan bara hänvisa till de rekomendationer som polisen har lämnat; försök om möjligt stå på så upplysta platser som möjligt. Skulle det vara så att hållplatsen där man väntar känns otrygg så kan man kanske gå till en närliggande."

Var och en som gjort lumpen torde erinra sig att under mörker är det väsentligt lättare att träffa ett upplyst mål. Det korrekta rådet hade varit "Skydd och Skyl".

Anonym

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt