tisdag 26 oktober 2010

27-åring våldtog 10-årig släkting

TRELLEBORG/YSTAD I går inleddes huvudförhandlingar mot en 27-årig man misstänkt för våldtäkt på en 10-årig släkting.

Det var under en kväll i mitten på september som mannen började tafsa på flickan, klämde och smekte hennes rumpa och sedan använde fingrarna på hennes underliv. Senare på kvällen drog han ner flickans trosor och utförde oralsex på henne. Enligt åtalet är detta jämförligt med ett genomfört samlag med hänvisning till omständigheterna och kränkningens art.

Flickan berättade för sin mamma och övergreppen som polisanmälde 27-åringen och den 13 oktober väckte kammaråklagare Amamda Elmfelt åtal mot mannen som är misstänkt för våldtäkt mot barn alternativt sexuellt övergrepp mot barn. Brottet betraktas som grovt med tanke på att mannen är närstående till flickan, exakt på vilket sätt framgår dock inte av stämningsansökan.

Rättegången hålls i Ystad tingsrätt där bland annat flickans föräldrar och syster kommer att vittna om hur 10-åringen mådde efter övergreppen. Även målsägandens bror kommer att finnas på plats för att avge vittnesmål och videoinspelningar av förhör med flickan kommer att spelas upp.

Den åtalade och hittills misstänkta gärningsmannen är André Johansson, 830920.

Ystads tingsrätt B 2676-10

Skånskan

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt