torsdag 21 oktober 2010

DO-stämning avvisad zigenare ej diskriminerade

UTPRESSNING Eksjö tingsrätt avvisar nu en stämning från den skattefinansierade utpressnings- och indrivningsmyndigheten Diskrimineringsombudsmannen (DO) rörande ett ärende där två zigenska barn påstås ha blivit svårt diskriminerade i skolan.

DO krävde att barnen skulle få 100 000 kronor vardera i skadestånd. Kritiken handlar bland annat om att syskonen inte fått undervisning i sitt modersmål, att man hållit utvecklingssamtal utan att någon förälder var med och om trakasserier från andra elever.

Tingsrätten gör dock en annan bedömning. Man anser att den utredning som gjorts inte ger något stöd för DO:s påstående att barnen varit utsatta för upprepade trakasserier eller andra kränkningar. I domen noteras också att DO:s representanter inte besökt den aktuella skolan, och inte heller pratat med barnens lärare.

I domen skriver Eksjö tingsrätt:

Detta är sannolikt förklaringen till att DO i flera avseenden har utformat sina påståenden på ett sätt som uppenbart inte återspeglar de verkliga förhållandena.

Därav kan förstås att Diskrimineringsombudsmannens handläggare inte ens brytt sig om att undersöka om de faktiska förhållandena, som de redogjorts för av zigenarfamiljen, stämmer.

hd.se

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt