lördag 9 oktober 2010

Zigenarkvinnor dömda för åldringsbrott

ÅLDRINGSBROTT Sju fula stölder mot värnlösa åldringar under juli kunde klaras upp efter att Göteborgspolisen gripit två zigenarkvinnor från Bulgarien. Polisens ”Circa-grupp” (Central Investigation Related to Criminal Aliens) har delvis varit behjälpliga med utredningen. Projektet är tillsatt för att lösa just åldringsbrotten i Västra Götaland där man inriktar sig på kringresande ligor. Nu har kvinnorna dömts.

Kvinnorna fångades av Willys övervakningskamera när de stal från en 90-åring och därmed fick polisen upp ett spår. Kvinnorna kändes senare igen av en polispatrull på stan, som grep dem.

Göteborgs tingsrätt dömde

Elena Petrova, 30, och hennes kusin Stefka Atanasova, 28, till två års fängelse och sju års utvisning för grov stöld och försök till grov stöld. De ska betala 544 55 kronor i skadestånd, plus ränta.

Men Elena Petrova och Stefka Atanasova nekar blankt. De påstår att man kom till Sverige för att plocka bär men att deras ”kontaktperson” inte dök upp. Istället sov man på parkbänkar och samlade pantburkar. Inte heller har de varit utanför Göteborgs centrum.

Föga förvånande blev de ej trodda av tingsrätten.

Circa-gruppen och åklagare Lisbeth Johansson kan visa att kvinnorna bott i en trerummare i Lövgärdet. Det är mot masten i området som deras mobiltelefoner dagligen kopplats upp och det var i lägenheten som Stefka Atanasovas pass hittades. Där bodde dessutom hennes bror och broderns fru, liksom Elenas systrar, som tidigare varit misstänkta för stöld. Ytterligare två kvinnor hade tidigare bott i i lägenheten men åkt fast för att ha försökt stjäla från äldre i Varberg.

Åldringsbrotten

  • 9 Juli, Ågatan. 73-årig man med rullator blir av med 6000 kronor, bankkort och ID-handlingar.
  • 14 juli, Gibraltargatan. 88-årig kvinna blir bestulen på sin plånbok som innehöll 200 kronor, bankkort och ID-handlingar.
  • 16 juli, Molinsgatan/Föreningsgatan. 86-årig kvinna utsätts för stöldförsök.
  • 18 juli, Heden. 87-årig kvinna blir av med sin portmonnä och 200 kronor.
  • 18 juli, Kyrkogatan. 87-kvinna blir bestulen på sin plånbok och 800 kronor, bankkort och ID-handlingar.
  • 19 juli, Engelbrektsgatan. 90-årig kvinna blir av med sin plånbok som innehöll bland annat 1200 kronor, kontokort och ID-kort.
  • 19 juli, Södra Victoriagatan. 67-årig kvinna blir bestulen på sin plånbok som innehöll 1 200 kronor, bankkort och körkort.

GT

I början av september greps en trio zigenare i Göteborg i full färd med att stjäla från en äldre kvinna. De hade till och med en lista över sina offer. Den utredningen pågår, och kan mycket väl ha koppling till ovan kvinnor.

Likaså figurerar två kvinnor i 45-55 årsåldern som härjar i Västsverige där man plockar åt sig kontanter direkt från kassorna. Dessa är inte gripna ännu. Dessa är också utan tvekan zigenare från okänt land.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt