fredag 1 oktober 2010

Våldtäktsåtalad och utvisningsdömd friad av tingsrätt

RÄTTSSAMHÄLLET Politiskt Inkorrekt har tidigare berättat den absurda historien om den svarte afrikanen Azuma Nerisen, som trots ett utvisningsbeslut och omfattande brottslighet inte kunnat utvisats från Sverige på grund av att han vägrar acceptera Migrationsverkets beslut att han är nigerian och istället själv hävdar att han är från Sierra Leone. Azuma Nerisens ansökan om asyl avslogs redan 2002, hans överklagande avslogs av utlänningsnämnden hösten 2004.

Av ett yttrande från kriminalvården framgår att Azuma Nerisen suttit i förvar i sammanlagt 27 månader utan att han kunnat förpassas ur landet. Nerisen vistades innan ankomsten till Sverige i Holland och Tyskland, där han varit registrerad i flera namn och medborgarskap.

Den 18 augusti misstänktes då Azuma för ny allvarlig brottslighet då han åtalades för att ha våldtagit en flicka, nyss fyllda 15 år. Före våldtäkten ska han ha förmått 15-åringen att använda narkotika och dricka alkohol. I maj åtalades han även för klädstöld, snatteri av sprit samt ringa narkotikabrott i Norrköping och i juni åtalades han för stöld av matvaror i Västerås.

Åklagaren yrkade för våldtäkten på två år och sex månaders fängelse för Nerisen. Dessutom ville åklagaren återigen pröva att utvisa Azuma Nerisen och yrkade därför också på livstids utvisning.

Dom som föll i onsdags efter avslutad rättegång blev dock ett rejält bakslag för åklagaren. Azuma friades från våldtäktsanklagelserna på grund av bevisbrist. Han hade medgett samlag med 15-åringen, men hävdat att det skett i samförstånd. Nerisen fälldes däremot för stöld i en butik, snatteri, ringa narkotikabrott och ringa dopningsbrott.

Straffet, två månaders fängelse, ansågs avtjänat eftersom han varit frihetsberövad sedan den 18 augusti. Han försattes därför omedelbart på fri fot. Åklagarens utvisningskrav avvisades också, trots att det finns ett ilagakraftvunnet beslut om detta.

NT

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt