söndag 24 oktober 2010

Skotten i Malmö: nytt dåd i natt / rött laserljus, skott på Rosengård

SKOTTEN I MALMÖ Under nattens gång vid midnatt har någon skjutit ett skott rakt mot en inglasad balkong på andra våningen till ett flerfamiljshus på Västra Skrävlingevägen i Husie i Malmö. Familjen som bor där är av utländsk härkomst. Mannen vaknade av en smäll men trodde det var fyrverkeripjäs och somnade om. På morgonen upptäckte sambon skotthålet i glaset samt ett hål i en gardin. Klockan 10.34 ringde familjefadern Malmöppolisen och berättade att han hade funnit ett hål i balkongdörrsrutan och det såg ut som ett skotthål. Efter en teknisk undersökning har polisen tagit med sig resterna av en kula som satt i balkonväggen. Vid 15-tiden var polisens spårhundar fortfarande kvar i området och letade.

– Polisen sade att skottet kommit västerifrån. Från cykelbanan bakom huset, säger den 53-årige pappan.

Han är skärrad och tänker speciellt på sin 11-åriga dotter som han nu måste följa till skolan då hennes färdväg är just på den aktuella cykelbanan.

Karta – Ungefärlig plats för skottlossningen
SDS
Skånskan
KvP
Aftonbladet

Hur visste gärningsmannen/männen att det bodde en invandrarfamilj på andra våningen? Var skottet en slump eller kartläggning? Om det är den förmodade serieskytten, har h*n då även kartlagt de andra skjutna?

Ej rapporterat av media eller polisen

PI har även fått in ett tips om ett drama igår kväll. Polisen nämner inte denna incident på sin hemsida dvs i händelserapporten och (skånsk) media känner inte till det alls.

Ett gäng befann sig på Ramels väg vid vändzonen bakom Rosengårdsskolans område i går kväll vid 22.30-tiden. Gänget hörde då ett pistolskott och rundade hyresfastigheten och flera i gänget såg då rött laserljus, en prick, dansa runt. Man försökte se var det kom ifrån men det var svårt. Flera i gänget ringde polisen som kom men de ska ha lämnat lika snabbt igen. Därefter hördes fler skott igen.

PI efterlyser andra som hört eller sett något av detta.

Det PI finner märkligt är varför polisen lämnade igen. Med tanke på tidigare skjutningar borde detta ha renderat i en massiv polisinsats och inte minst hundspårning. Media borde därmed ha hakat på detta med krigsrubriker. Men ingenting. Vi tvivlar dock inte på vår tipsare då denne givit oss värdefulla detaljer i andra sammanhang som visat sig stämma till 100%.

Närheten till andra skott

PI har gjort en eminent (nåja) sammanställning av fyra skottlossningar. Den gula linjen är cykelvägar med tämligen korta avstånd.

1) Förra hösten besköts Malmömoskén Islamic Center, med skott genom fönster. En imam var nära att träffas.

2) Terese West Persson mördades i en bil vid Västra Skrävlinge Kyrka förra hösten. Kompisen Xafer Dhani skottskadades svårt.

3) Laserljus och förmodad skottlossning vid Rosengårdsskolan ca 22.30-tiden lördag kväll.

4) Skottet mot balkongen på Västra Skrävlingevägen någon gång lördag natt.

5) Under Islamic Center löper Jägersrovägen vilket är raka spåret med ca fem minuters cykling till lördagskvällens tidiga skottdrama mot skräddaren.

PrintFriendly Share




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt