torsdag 28 oktober 2010

Kvinnliga studenter i Hultsfred sextrakasseras

INVANDRARGHETTO Trakasserier, glåpord, förföljelse och sexuella inviter. Det är vardagen för de kvinnliga studerande som blivit anvisade boende i det invandrartäta området Stålhagen i Hultsfred. Situationen är så pressad så de kvinnliga studenterna inte ens vågar gå ut på kvällarna, inte ens ned till tvättstugan.

I en artikel publicerad i Smålandstidningen Barometern (ej i nättidningen) berättar de tre tjejerna Linnea Efimova Egonsson, Lisa Gehlin och Nicole Spinord Björnholm hur deras så efterlängtade studentboende förvandlades till ett helvete. De är tre av tolv studerande vid frigymnasiet Gyro som erbjöds lägenheter i Stålhagen, de enda lägenheterna som erbjöds de ungdomar som kommer från andra orter och inte har pendlingsavstånd.

Tjejerna hänvisar till de boende i området som uppenbarligen har satt i system att ofreda främst de kvinnliga eleverna. Det rör sig om uppmaningar att visa brösten, kladdande på rumpor, glåpord och förolämpningar. Det har också förekommit att de trakasserande invandrarna dragit ner byxorna och blottat sig för tjejerna. De har varit i kontakt med bostadsbolaget Hultsfred Bostäder, men upplever inte att man får någon hjälp därifrån. Bolaget har uppmanat tjejerna att fotografera de som utsätter eleverna för obehag, vilket tjejerna avvisar och undrar till vilken nytta det skall vara.

En uppgiftslämnare som själv bott i området och studerat i Hultsfred kan till Politiskt Inkorrekt intyga att detta inte är några nyheter och att det inte på något sätt är överdrivet. Uppgiftslämnaren fick själv sin bil kulturberikad medelst stening och kände sig isolerad, för att gå ut på kvällen var inte aktuellt då det lokala ”Adidas Kickers”-gänget patrullerade gatorna i Hultsfred efter skymning för att söka bråk och slå ner första bästa kandidat som de kunde hitta.

Skolan patrullerades ett tag av polis och SVT hade under samma period en buss parkerad utanför skolan i väntan på nästa misshandel eller att en tårgasgranat skulle kastas in i ett klassrum. Hyresgästen i nästan samtliga lägenheter i Stålhagen var vid detta tillfälle Migrationsverket…

Att Migrationsverkets klientel är en mycket stor del av problemet tas också upp i tisdagens tidning där Hultsfred Bostäders ordförande Bo Bergman ger sitt svar på den artikel som finns att ladda ner som en bilaga till detta inlägg.

Artikel i Barometern pdf

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt