tisdag 26 oktober 2010

17-åring sköts i Malmö misstänkt häktad

SKOTTDÅD PI skrev för en tid sedan om en 17-åring från mellanöstern som sköts ner i Malmö. Nu sitter en häktad för skotten.

17-åringen heter Sayed El-Moghrabi, 1993. Den 7 oktober var han på väg till skolan, det nybyggda Norra Sorgenfri gymnasium, när han upptäckte två killar som gick bakom honom. De tog fram ett vapen och sköt honom först i benet och liggande på marken sköts han ytterligare två gånger i benet.

Sayed vill inte berätta mycket för polisen men PI fick ganska snabbt in uppgifter från folk som rör sig bland dessa. Tipset berättade att de som sköt Sayed tillhör ett tonårsgäng som kallas för "Sorgenfrikillarna". De har tidigare varit i konflikt om knarkaffärer med Sayeds gäng. Någon dag senare sköts en kille vid örat med en kolsyrepistol.

Ny info till PI

Dagarna innan första skjutningen kom några killar i en svart Passat cc (300 000 kr-bil) och stannade till vid killen som senare sköts med kolsyrepistolen och sa åt honom att ge dem 3000 kronor enligt en skuld annars skulle de skjuta Sayed, som i sin tur gömde sig inne på skolan. Men inga pengar bytte händer, och därefter sköts Sayed med riktigt vapen och den andre med kolsyrepistolen.

Utredningen

Länskriminalen slog till förra veckan mot en lägenhet på Möllevången. I bostaden befann sig två ynglingar, 17 respektive 21 år. misstänkta för skjutningen. I lägenheten fanns även två tjuvar, en mängd stöldgods och en del lättare skjutvapen dock inte det aktuella handeldvapen som användes mot Sayed El-Moghrabi den 7 oktober. Anledningen till att man slog till mot de två förstnämnda var att man misstänkte att 17-åringen var på väg att lämna landet.

Häktad

På sannolika skäl misstänkt för mordförsök alt grov misshandel, narkotikabrott, stöld, häleri

  • Nawras Hadi, född 1993. Han bor i Sorgenfri-området.

21-åringen däremot tror man inte var med vid skjutningen.

Domstol

Malmö tingsrätt, B 7550-10

Media

SDS
SDS

PrintFriendly Share




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt