måndag 11 oktober 2010

Efterlysning: Lokalpolitiker med civilkurage

INSÄNDARE Det fullkomligt väller in så kallade asylsökande och ensamkommande "flyktingbarn" (dvs. 16-18-åringar som vid närmare granskning i många fall visar sig vara en bra bit över 20 år) till Sverige. Det verkar som om alla fördämningar brustit, och såväl regering som opposition i världsmästarlandet på invandring per capita har gett sig den på att en gång för alla visa omvärlden vem som har de "snällaste världsmedborgarna", nämligen svenskarna. Är denna manifestation möjligtvis en reaktion på att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen?

Lokalpolitiker tävlar med varandra om vilken kommun som kan omfördela samhällsresurserna på bästa sätt så att "flyktingbarnen" får allt de någonsin drömt om – datorer, mobiler, platt-TV -, samtidigt som svenskarna snällt får ställa sig sist i kön. En 18-årig albansk "flykting" har mycket – mycket! – större chans att få en egen lägenhet betald av samhället än en 18-årig svensk medborgare. Detta faktum har märkligt nog blivit en realitet som flertalet svenskar tycks finna sig i.

Men omvärlden verkar inte bli imponerade av att vi självmant ger bort våra egna barns pensionspengar till somaliska, afghanska och irakiska "flyktingar", som, när de väl har fått PUT, kommer förändra vårt öppna svenska samhälle till oigenkännlighet. I vilket annat europeiskt land som helst går utvecklingen i motsatt riktning. De övriga europeiska invånarna har fått nog, och stryper invandringen av utomeuropeiska, oftast muslimska, invandrare till mer rimliga nivåer.

Denna närmast barnsliga förtjusning i att ta emot tonåriga killar från väsensskilda kulturer har spritt sig som en epidemi runt omkring i Sverige – ingen kommunfullmäktigeledamot med självaktning vill numera riskera vara utan sin beskärda del av kulturberikningen.

Under blott två dagar förra veckan, 6 och 7 oktober, stod följande notiser att läsa i svenska lokaltidningar:

Munkedals kommun: Omsorgsnämnden har beslutat att Munkedals kommun ska ta emot ensamkommande flyktingbarn. Utredningen grundar sig på ett gemensamt asylboende med 12-15 platser, drivet av företaget Gryning vård AB, där inriktningen ska vara att ta emot pojkar i övre tonåren. Boendet ska bemannas av en helt ny arbetsgrupp med 9-10 heltider.

Östra Göinge kommun: Nu står det klart att kommunen ska ta emot fem ensamkommande flyktingbarn. Kommunstyrelsen beslutade på onsdagen enligt alliansens förslag. Förslaget var att ta emot fem stycken ensamkommande flyktingbarn. Socialdemokraternas förslag var att ha fem platser som regelbundet skulle fyllas på med nya barn så fort en plats blev tom.

Göteborgs kommun: I Göteborg har det hittills inte funnits något boende för asylsökande ungdomar, men nu har det första invigts i Bräcke på Hisingen. På boendet finns 16 platser som är till för ungdomar som kommit ensamma till Sverige. Just nu bor där flest ungdomar från Somalia och Afghanistan. Västra Götalandsregionen har skrivit en avsiktsförklaring med Migrationsverket om att ta emot 150 ensamkommande barn under året, men hittills har regionen endast tagit emot 69 barn.

Värnamo kommun:Kommunens planer på att ta emot ensamkommande flyktingbarn börjar ta allt fastare former. Den preliminära tidsplanen ser ut som följer: I februari 2011 ska en verksamhetschef rekryteras samtidigt som avtal ska skrivas med Migrationsverket om ensamkommande flyktingbarn. Juni-oktober 2011 ska en ombyggnation ske av dåvarande Skattkistan och under hösten ska personal rekryteras. Från den 1 januari 2012 räknar politikerna att verksamheten med ensamkommande flyktingbarn är i gång.

Så här fortsätter det dag in och dag ut runt omkring i landet.

Ordet har nu spridit sig över hela världen att Sverige är det land man ska åka till. Hittills i år har 22 045 sökt asyl, under samma period förra året var det 17 002. En betydande del av dem som kommer är zigenare från Serbien.

Många kommuner dignar under bördan, men campingägare och vandrarhem gör storvinster då migrationsverket i all hast hyr allt man kommer över.

Men finns det verkligen inte några politiker kvar, förutom Sverigedemokraterna, som har civilkurage nog att ställa sig upp och säga att det svenska massinvandringsexperimentet har gått överstyr?

Finns det verkligen inte någon kommunalpolitiker som inser att de hundratals miljoner skattekronor som migrationsverket för närvarande slänger på serbiska romers tremånaders semestervistelse i Sverige – semestervistelse då de i de flesta fall blir utvisade ändå – kan användas på så mycket bättre sätt?

När ska det här kollektiva vansinnet ta slut?

/Theodor

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt