fredag 15 oktober 2010

S-politiker vägrade dela bil med SD körde själva

BARNRUMPOR Vi skrev häromdagen om barnrumporna i ungdomsnämnden i Karlskrona, de socialdemokratiska politikerna Patrik Hansson och politikerkollegan Roland Andreasson. Tillsammans med Margareta Mattsson Olin (C) och Ola Svensson (SD) skulle de till Jönköping för att bevista en skolkonferens. Meningen var att de skulle åka  i en bil men sossen Patrik Hansson vägrade dela plats och bil med Sverigedemokraten Ola Svensson. Så hur slutade detta infantila drama med vuxna inblandade, som tillika är våra förtroendevalda?

Jo, femårige Patrik Hansson försökte avboka sin medverkan. Men de 10 400 kronorna för politikerna för kost, logi och konferens var redan inbetalat. Avboka var för sent. Så han körde egen bil upp, betalade själv bensinen och fick även med sig partikollegan Roland Andreasson upp.

På  frågor svarar femåringarna Roland Andersson:

– Det var en trevlig resa och vi kommer bra överens jag och Patrik. Jag tycker inte detta handlar om att frysa ut någon. Det är dina ord.

Samt Patrik Hansson:

– Jag väljer mitt resesällskap själv, var svaret från oppositionspolitikern.

En statsvetare vid Göteborgs universitet tycker skolpolitikernas agerande är ett uppenbart brott mot principerna som partiet satt upp.

– Det är även ett tecken på ett dåligt politiskt klimat om man inte ens kan umgås civiliserat. De är demokratiskt valda och ska vara förebilder på att hantera åsiktsskillnader, säger han.

BLT

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt