söndag 3 oktober 2010

V-politiker får lämna nämnd vill halvera flyktingmottagning

LUDVIKA Det är som bekant oerhört lågt i tak för den politiker som motsätter sig den politiskt korrekta dogmen om att Sverige skall stå för öppna gränser och generös ”flykting”-mottagning. Detta får nu vänsterpartisten Vanja Karlsson i Ludvika med all önskvärd tydlighet erfara. Efter att ha gått emot sitt parti och röstat med de borgerliga om ett förslag att halvera mottagandet av ”flyktingar” i Ludvika kommun sparkas nu Vanja från sin plats i kultur- och fritidsnämnden.

På ett möte med Vänsterpartiet i Ludvika i onsdags (där för övrigt Vanja Karlsson inte deltog) diskuterades faktumet att Vanja röstat med de borgerliga i frågan om ett halverat antal ”flyktingar” som kommunen skall ta emot. Nu kommer hon alltså att kontaktas av styrelsen för en närmare diskussion om hennes framtid i partiet och vilka politiska uppdrag hon eventuellt kan ha framöver. Ludvikavänsterns kamrat ordförande, partibasen Sten G Johansson, uttalar sig.

Hon mår inte alls bra. Det kan man ha förståelse för med tanke på att det blivit sådan uppmärksamhet och många tycker att hon gjort en tavla. Samtidigt får hon i kommentarerna (på tidningsartikeln, vår anm.) stöd från främlingsfientligt håll (invandringskritiska Ludvikabor, vår anm.) och det är väl inte så roligt.

Sten G Johansson har samma uppfattning som flertalet av medlemmarna som deltog i mötet.

Jag tycker inte att hon kan sitta kvar i nämnden efter de här uttalandena. Vårt parti jobbar ju för en generös flyktingmottagning och en bra integration. Lösningen är inte att halvera mottagandet utan att förbättra integrationen.

dt.se

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt