fredag 3 december 2010

Anställd på boende hade sex med flyktingbarn

KULTURBERIKNING En kvinnlig anställd på ett boende för ensamkommande “flyktingbarn”, som regel unga män 16-17 år gamla, misstänkt nu för att ha haft en sexuell relation med två av “barnen” på sin arbetsplats. Polisen fick in anmälan den 24 november, och man är förtegen om vad misstankarna handlar om, utöver att den brottsmisstänkta är en kvinna som varit anställd på boendet, och de målsägande två minderåriga pojkar. “Barnen” är enligt uppgift över 15 men under 18 år.

Det är boendet som på eget initiativ har gjort polisanmälan. Men att sexuella övergrepp skulle ha ägt rum, det förnekas av företrädare för det bolag som driver boendet på entreprenad. Enligt de uppgifter som hon har, ska det ha funnits samtycke.

De misstänkta brotten ska skett i november i år och uppdagades genom att en av pojkarna berättade om det för en annan av de anställda.  Sedan kom det fram att en annan ungdom hade en liknande historia att berätta. Den misstänkta kvinnan är inte längre anställd på boendet.

Det finns inga uppgifter om ifall det rör sig om enstaka händelser eller om något som pågått under längre tid. På boendet i fråga stannar ungdomarna i regel mellan två och åtta veckor, men det har hänt att ungdomar har bott där så länge som ett halvår.

hd.se

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt