måndag 20 december 2010

En lyckad kväll för integrationen i Söderhamn

Somalisk fest i Söderhamn

OFRIVILLIG HUMOR Somaliska föreningen i Söderhamn hoppades att lördagens somaliska kulturafton skulle bygga broar mellan "nya och gamla svenskar". Temat var “integration, integration och integration”. Man ville hålla en fest där svenskar och somalier kunde träffas.

Efter en trevande inledning kom det till slut omkring 500 personer, enligt Somaliska föreningens uppskattning. Denna uppskattning ska givetvis tas med en nypa salt, eftersom den kommer med stor sannolikhet användas som underlag när det ska äskas mer pengar till föreningen från kommunen.

Trots gedigen marknadsföring av evenemanget, som lockade med somalisk musik, dans och mat och inte minst politiska tal av Yassin Mahi Mallin, så dök förvånansvärt få pursvenskar upp.

Jo, det kom ett ytterst fåtal, närmare bestämt 20 stycken. Av dessa 20 pursvenskar var merparten från den lokala SSU-avdelningen. Övriga kom från kommunen.

Den lokala SSU-gruppen integrerade sig på sitt sätt

De som kom blev dock bjudna på storslagen underhållning. Jester crew, med Ibrahim Tunc, Sandor Bresovski och Muhammed Murad dansade till Michael Jacksons låt Black or White.

Somaliska föreningens ordförande Omar Ali Omar var trots det mycket nöjd med kvällen.

Integrationen blev stärkt ändå, tycker han.

Hur verksamheten och festen finansierades framgår inte av artikeln i Söderhamns-Kuriren.

PS. Vi vill inte undanhålla er läsare den enda kommentaren som skrivits i anslutning till originalartikeln:

Sverige är mångkulturellt:

- På kontorstid
- När kameror är närvarande
- Bland politiskt korrekta
- På nyhetsredaktioner

Vi kommer lika mycket på deras tillställningar som de är närvarande på våra. Underbart att SSU var på plats, de är så patetiskt att man mår illa. Men det är klart, de kvalar ju in bland politiskt korrekta enligt listan ovan.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt