söndag 12 december 2010

Idag fyllde självmordsbombaren 29 år

SJÄLVMORDSBOMBAREN Sverige har för alltid förlorat sin oskuld. Den första självmordsbombaren är ett faktum. Men det som kunde ha slutat med ett massmord med kanske upp till hundratals svårt skadade, lemlästade och döda under Stockholms intensiva julhandel fick ett abrupt slut. Endast en dog i det tänkta terroristattentatet – jihadisten och “martyren” själv.

Under dagen har andra listat hans historik och kopplingar varför en sådan närmast borde vara överflödig. Men det vore inte PI om vi inte hade vår egen sammanställning över mannen som tog Sveriges oskuld. Idag skulle han ha fyllt 29 år men det är nog ingen vid sina sinnens fulla bruk som önskar honom ett stort grattis på födelsedagen, post mortem. Tvärtom..

Profil

Taimour Abdulwahab, född 1981-12-12. Mantalsskriven i Tranås.

Taimour var född i Bagdad, Irak och kom tillsammans med syskon och hans föräldrar till Sverige 1992. Då var han 11 år gammal och knappast en jihadist. Men väl svensk medborgare efter en tid. Familjen bosatte sig i Tranås. Grundskolan spenderades i antingen Junkaremålskolan och Ängarydsskolan. Han gick sedan på Holavedsgymnasiet med examensår 2001. Samma år flyttade han till Luton, Bedfordshire i England för att studera till naprapat (physical therapy)på University of Bedfordshire. Han tog examen 2004. Samma år gifte han sig i England och har fått två döttrar, 3,5 år och 1,5 år gamla. Familjen ska bo i Hässelby enligt uppgift. Han var dock skriven hos föräldrarna i Tranås.

Men en fru dög inte. Det skulle vara en till. I år registrerade han sig på muslima.com, en dejtingsajt. Där la han upp följande profiltext och efterlysning:

I want to get married again, and would like to have a BIG family. My wife agreed to this. I am looking for a practecing muslim, sunni, love children and wants to please Allah before me. Ecenomically, am ok. I cant say am rich, but alhamdolillah not poor. When I have extra money I give for the needy. Which as well is important that you not going to mind that. In the future, am looking for to move to a arabic country and settle down there … Hope you are a strong beliver and striving for jannah, if you are. Get in touch please, wsalamo alekom.

[...]

“Looking for a practecing girl, to join a lovely family and make it bigger. Looking for someone to accept the deen of Allah as it is and dont have anything against to be second wife. I will Inshallah be equal to both in everything. As the prophet SAW sed, merry them for their religion, family, money and beauty. I’am looking mostely for religion… If you have one or more of what the prophet recomend, please get in touch.

JazAllah kher”

Radikaliseringen

Taimour var sunnimuslim och extrem salafist, den hårdföra tolkningen av islam även kallas wahabismen, som återfinns främst i Saudiarabien. Al Qaida bygger hela sin extrema mordiska tolkning och martyrskap på wahabismen.

Gudmundson förklarar:

En självmordsbombare blir ju, enligt terroristernas tro, martyr (Shuhada) – vilket belönas i paradisets (Jannah) översta krets med 72 jungfrur. I jordelivet kan det dock vara svårt för den tilltänkte självmordsbombaren att motivera detta för den högst verkliga hustrun.

På Facebook var hans Facebook-logg fylld med videosekvenser med bland annat tjetjenska och irakiska jihadister som utför attentat och dör själva. Han länkade även till en av Al Qaidas chefsideologer, Sheikh Abu Muhammad al Maqdisi. Han var också medlem i Facebookgruppen Islamic Caliphate State vilken faktiskt är ett finländskt konto men skrivet på arabiska. Översatt med translate ser det ut så här:

I sin egen profil hade han samma bild

Flaggan/skriften används av Al Qaida emellanåt. Islam/Koranen säger ungefär: "Arméer som bär svarta flaggor kommer från Khorasan. Ingen makt kommer att ha möjlighet att stoppa dem och de kommer slutligen att komma fram till Eela (Baitul Maqdas) där de kommer att sätta upp sina flaggor."

Baitul Maqdas (ungefär heliga pärlan) kommer från det hebreiska uttrycket för det judiska templet, Beit HaMiqdash, och används för att hänvisa till Jerusalem, eller mer specifikt, till al-Aqsa-moskén och Klippdomen på Tempelberget (al-Haram al-Sharif). Denna armé kommer att döda många otrogna på vägen, och slutligen nå Jerusalem, där kommer de att sätta upp svarta flaggorna på Al-Aqsa moskén. Det sägs att när svarta flaggorna visas så är förekomsten av al-Mahdi nära förestående.

Processen

Såvitt vi känner till finns det ingen källarmoské i Tranås-området, än mindre om det finns salafistiska muslimer där. Så var gick han och bad om dagarna? Det närmsta man kommer muslimsk förening är Jönköping inte långt från Tranås. Men inte ens där finns det salafister, åtminstone tror vi inte det. Däremot finns det en eller flera källarmoskéer.

Luton

Vill man umgås med den hårda kärnan som drömmer om ett kalifat ska man bosätta sig i Luton och be i de olika moskéerna. De är ökända och övervakade. Här är en video från 2009 strax efter att nedanstående skägg fått pisk av invånarna i Luton som inte accepterade deras islamistiska lilla demo, något man beklagar sig över:

I augusti 2004 greps ” the Luton cell”, ett gäng jihadister som planerade att spränga limosiner fyllda med propangasbehållare i garagen under finansdistrikten i New York, News Jersey och London. Ledaren fick livstid (minimum 40 års fängelse). Taimour Abdulwahab var i Luton 2001-2004 och hade således inga problem att finna gelikar.

2010

På sin Facebookprofil kallade han sig Taimour Al-Abdaly, vilket är en syftning åt Amman i Jordanien. Dit reste han i mars detta året. Men inte för nöjen eller turism. Det framgår av ljudfilerna han skickade på arabiska och svenska.

Han åkte dit för att delta i träningsläger eller jihad som han uttrycker det. Han ber sin familj om förlåtelse för att han ljugit för dem.

- Jag åkte aldrig till Mellanöstern för att jobba eller tjäna pengar, jag åkte dit för jihad.

Ljudfilen

Alternativ länk

Transkript av ljudfilen

“På arabiska: I den barmhärtiga Gudens namn. Bönen och freden till profeten Muhammed, fred vare över honom. I Guds den barmhärtiges namn:

På svenska: Väldigt kort och omfattande till Sverige och svenska folket. Tack vare Lars Vilks och hans målningar av profeten Muhammed (på arabiska) fred vare över honom (på svenska) och era soldater i Afghanistan och er tystnad på allt detta så ska era barn, döttrar, bröder och systrar dö lika som våra bröder och systrar och barn dö.

Nu har islamiska staten uppfyllt vad de har lovat er. Vi finns nu här i Europa och i Sverige, vi är en verklighet, inget påhitt, mer vill jag inte säga om detta. Våra aktioner kommer att prata för sig själva. Så länge ni inte slutar ert krig mot islam och förnedrande mot profeten (på arabiska) fred vare över honom (på svenska) och ert dumma support till grisen Vilks. Och till alla muslimer i Sverige säger jag: sluta fjäska och förnedra er själva för ett förnedrande liv långt från islam. Hjälp era bröder och systrar och frukta ingen och inget, bara Gud som ni dyrkar.

Och till min familj, försök att förlåta mig. Jag kunde inte sitta och titta på när allt orättvisa sker mot islam och profeten Muhammed (på arabiska) fred vare över honom, (på svenska) när grisen Vilks gjorde vad han gjorde. Förlåt för mina lögner. Jag åkte aldrig till Mellanöstern för att jobba eller tjäna pengar, jag åkte dit för jihad. Jag hoppas ni kan förstå mig någon gång. Jag kunde aldrig ha berättat allt detta för er eller någon annan. Min kära fru och barn, jag älskar er. Jag älskar dig, min fru. Min kärlek för dig var aldrig en lögn. Förlåt mig när jag inte berättade något för dig. Pussa barnen från mig. Säg till dem att pappa älskar dem, kommer alltid att älska dem.

Till slut så hälsar jag till alla mujahedin, glöm inte mig i era böner. Be för mig. Be för mig för att här i Sverige så är muslimerna så pass förnedrade att de ber för icke-muslimer i deras moskéer. Och till slut och till alla mujahedin i Europa och i Sverige: nu är det dags att slå till, vänta inte längre. Kom fram med vad än ni har även om det är en kniv och jag vet att ni har mer än en kniv att komma med. Frukta ingen, frukta inget fängelse, frukta inte döden.

På arabiska: Jag säger mitt ord och jag ber Gud att förlåta mig och förlåta er. Bröder. De trogna.”

Hyllas av jihadister

På diverse jihadistiska sajter hyllas han unisont, bland annat på al Shmukh

Han var inte ensam

En del media har kallat det “religiösa grubblerier av en isolerad galning som troligen var psykiskt instabil” och den ökända imamen Leif Kielan Karlsson är inne på samma spår. Likaså islamisternas bäste vän, Jan Hjärpe, som flummar på sitt sätt.

Om vi lämnar de ovan inkompetenta och självförnekande därhän och tittar på dådens omfattning: Även om det ser till synes enkelt ut med dåden krävs det logistik, planering, inköp, utbildning, kapital och stöd av andra för att genomföra dessa moment.

Magnus Ranstorp på CATS, som tillhör Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, är inne på samma linje och säger att det är första gången något liknande inträffat i Norden och menar att Taimour inte agerat ensam.

-Det är ett mer komplicerat utfört terrordåd än man kanske först tror. Du har en bilbomb, en man med rörbomber och ett utförligt hotbrev till svenska folket både på arabiska och svenska, säger Ranstorp.

-Det var inte en ensam person, det är för komplicerat. Det här är ingenting man sitter hemma i vardagsrummet och planerar och genomför helt ensam.

Taimour Abdulwahabs resa till Amman reser heller inte direkt röd flagg när det gäller terroristläger eller dylikt. Däremot indikerar resan till Mellanöstern att han etablerat kontakter med aktiva terrorister, antingen över nätet eller vid sin tid i England. Vilka de än är har de försett honom med all tänkbar support.

Expertis anser dådet var amatörmässigt

Utredningen

I går förutspådde PI att man skulle göra husrannsakan i bostaden i Tranås. Så har också skett där man beslagit material. Även i Hässelby har man gjort tillslag assisterad av NI, Nationella insatsstyrkan. Flera personer tagits in till förhör. Även analysgruppen NTC (efter brittisk förebild) med expertis från MUST, FRA och Säpo, är aktiverad och samlar nu in information för vidare rapportering. Säpo har också inlett förundersökning om terroristbrott.

Presskonferens

De finns mitt ibland oss – men var?

Taimour är det perfekta exemplet på en muslim som allmänt ses som en vanlig fredlig medborgare av PK-kollektivet men som någonstans på vägen blir radikaliserad, en trojansk häst på väg att brisera. För vem hade kunnat tro att en sjukgymnast med universitetsutbildning, fru och småbarn och därmed betraktas som integrerad av omvärlden ska spränga sig själv och gärna andra i luften? Med andra ord, hur många fler därute genomgår samma process just nu? Hur många är kanske redan i slutfasen? Hur många är redo att trycka på utlösaren? Och hur ska vi kunna veta vilka dessa är om de beter sig normalt?

Just denna insikt gör det ännu mera skrämmande men är något PK-kollektivet försöker släta över, förtränga och till och med ha mage att peka finger mot oss andra som ständigt varnar för detta scenario. Det är vårt fel, det är vi som hetsar, uppviglar, spär på, överdriver, vinklar, ljuger, fabricerar. Det är ju vi som är den slitna klyschan och svaret på allt ont: islamofoberna – ett ord som är en motsägelse i sig. Fobi är en irrationell rädsla. Men vår rädsla och oro är i allra högsta grad befogad. Det räcker med att se hur den lågmälda islamiseringen vinner mark överallt inför undfallande politiker till de extrema som tar till dödligt våld i kampen för sitt kalifat eller diverse hämndattacker. Och de talar öppet om det också. Och så säger ni att vi inte ska vara oroliga?

Ett brittiskt motsvarande exempel på integrerade men gradvis radikaliserade som utförde ett snarliknande attentat var Bilal Abdullah, född i England och läkare på the Royal Alexandra Hospital samt Kafeel Ahmed från Bangalore i Indien. Den sistnämnde var ingenjör i flyg- och rymdteknik. Med Ahmed vid ratten körde de den 30 juni 2007 på eftermiddagen en Jeep Cherokee rakt in in i glasdörrarna vid Glasgow International Airports huvudterminal, strax utanför den skotska staden Glasgow. Bilen exploderade, riggad med propangasbehållare och en brand utbröt. Ahmed fick 90-procentiga brännskador och fem andra skadades lindrigt. Båda greps på platsen. Achmed dog en månad senare medan Bilal Abdullah slutligen dömdes till livstid (minimum 32 års fängelse).

Dagen då..

Taimour är den svenska varianten, både sett till radikaliseringen och utförandet med gasbehållare i bilen på Drottninggatan. Lägg därtill bombvästen med sex mindre cylindrar fyllda med spik. Bara en av dessa detonerade. Möjligen har han hämtat sin inspiration från Glasgow-jeepen och de andra försöken. Det får vi aldrig veta. Vad vi däremot vet är att den 11 december 2010 är dagen då Sverige förlorade sin oskuld – på en iskall gata i ett vintrigt Stockholm. Och det beklagar vi djupt, mycket djupt.

Så tack regeringen och alla riksdagspolitiker, för helvetet ni bäddat för genom er naivitet och undfallenhet. Det ska vi komma ihåg i september om fyra år. Var så säkra…

Tidigare

Första självmordsbombaren är ett faktum
Självmordsbombaren hyllas på nätet
Medias reaktioner på självmordsbombaren

Media

Daily Mail
BBC
CNN
Sky News
Aftonbladet
Expressen
DN
SVD
SVT
Nyhetskanalen

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt