tisdag 7 december 2010

Kurd fast på Sturup som litauer

VANLIGT FÖREKOMMANDE Den 30-årige kurden var inte den litauiska EU-medborgare som han utgav sig för att vara. Istället visade han sig vara en kurd som gått under jorden i Danmark, men åkte fast på Sturup i Malmö då han anlände från Turkiet.

Kurden hade ansökt om uppehållstillstånd i Danmark men fick avslag. Då gjorde han det som är brukligt i dessa fall, han gick nämligen gick under jorden. En dansk flicka hjälpte honom med att få ett pass som kostade 1 500 Euro. I och med det bytte han i ett slag både namn, födelsedag samt nationalitet till litauer.

Med detta pass passade turkkurden på att återvända till landet han flydde från (!). Han ville nämligen närvara vid en begravning hemma i Turkiet. Då han skulle resa tillbaka till i Danmark flög han via Sturup i Malmö, då detta alternativ var billigare än att flyga direkt till Kastrup. På Sturups flygplats utanför Malmö blev han gripen misstänkt för brukande av falsk urkund.

Nu ska han njuta svensk service med helinackordering under två månader på det gallerförsedda pensionatet. Detta har tingsrätten i Ystad bestämt.

Allehanda

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt