lördag 11 december 2010

Dansk Black Cobra-ledare utvisad på livstid

BLACK COBRA Zohair Nasser, 28 år, kom med familjen från Irak till Danmark när han var tolv år. Sedan dess har hans liv bara bestått av kriminalitet. I samband med att några palestinier grundade danska Black Cobra år 2000 i Roskilde gick Nasser med ganska omgående men han blev istället en ledare figur på Sydsjälland. Under hela 2000-talet har BC krigat mot ett annat kriminellt invandrargäng. Skottloss-ningar med svåra skador, brandbomber, knivskärningar, grova misshandlar och allting har handlat om den lukrativa narkotikamarknaden (hasch, kokain) och dess marknadsandelar. Men även våld mot enskilda som inte är kopplat till affärerna.

2006 fick han två års fängelse för olaga frihetsberövande, olovligt tvång, olaga hot, grov misshandel och vapenbrott. Han låg bakom ett sadistiskt överfall och vapenhot mot en 22-åring som felaktigen anklagades för en våldtäkt. Det hela byggde på ett missförstånd och 22-åringen fick betala dyrt för det.

Zohair Nasser lät sig dock inte knäckas av polisens gripande vid misshandelsdramat. En dag stod han polisbevakad på polisstationen i centrala Köpenhamn för att pinka på toaletten. Istället för att göra som man ska så ställde han sig med händerna knäppta bakom nacken och svängde med höfterna vänster till höger och skvätte ner allting – på ren jävelskap. Det fick en polis att bli rasande som tog ett hårt tag om hans hals, släpade sedan Nasser över golvet och gav honom en del pisk. För det fick polisen 60 dagars fängelse.

För att återkoppla till Nassers fängelsestraff hade åklagaren yrkat på utvisning men fick inget gehör för det alls. Åklagaren var mäkta besviken år 2006.

Bättre gick det denna gången. Zohair Nasser fick sex års fängelse för kokainhandel, utpressning och grov misshandel. Och till medborgarnas stora lycka blev han även utvisas – på livstid tillbaka till Irak trots att han inte sett landet sedan 12-årsåldern samt har familjeankytning till Danmark. Men hans kriminalitet väger tyngre, enligt danska tingsrätten. Utpressningen bestod i att han och gänget hittade på saker som oskyldiga fick betala böter för.

Han sju år yngre lika kriminella bror Mohamad Nasser fick tre och ett halvt års fängelse. Och han fick dessutom utvisningshot över sig vilket betyder om han begår nya brott blir han utvisad direkt till Irak.

Zohair Nasser har överklagat domen och vill ha ett mildare straff men framförallt vill han inte bli utvisad. Ytterligare ett 40-tal i de olika invandrargängen har dömts till fängelse det sista året.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt