tisdag 14 december 2010

Politiskt korrekt luciatåg i Skellefteå

Foto: Ulf Johansson

KULTURMÖRKER De som väntade sig ett traditionellt luciatåg i vitt i Landskyrkan blev gruvligt besvikna då den politiskt korrekt-förpestade dimman lagt sig även över denna svenska tradition. I stället bar barnen olika färger som skulle representera olika nationaliteter och debaclet sägs vara en symbol för mångfald.

Skellefteåbygdens lucia Jessica Eriksson var klädd i vitt men hennes tärnor bar klänningar i blått, rött, brunt, grönt, gult och grått. Bakom initiativet ligger Anette Novak, chefredaktör på Norran, tillsammans med Lions “för att bejaka mångfalden” – ett beslut som togs efter valet i september.

– Naturligtvis kan man tycka att det hade varit bättre om luciakandidaterna varit av olika nationaliteter. När idén kom var processen med luciaantagningarna redan igång och då gick vi bedömde vi sångförmågan och valde kandidaterna därefter.

Mats Allansson, Lions

Helgens händelser i Stockholm sägs också göra manifestationen viktig.

– Självmordsbombaren i Stockholm gjorde den här tysta manifestationen för mångfald, för kärlek och för alla människor, skrämmande högaktuell. Vi måste visa att vi är enade.

Anette Novak

Norran

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt