lördag 18 december 2010

Islamisk bombchock i SvD

ISLAMOFOBI Vad är det vi skådar på SvD:s löp? En klocka i form av en moské – på en bönematta. Har SvD gått över till Kraftens mörka sida och slagit sällskap med de påstådda högerextrema krafter som sägs lura bakom varje gathörn numera? Kan det till och med vara så illa att SvD gått och blivit islamofobiska?!

Nu väntar vi med spänning på att JO-, JK- och DO-anmälningarna ska börja hagla och landets journalister twittra sig blåa om denna vedervärdiga skändning av fredens religion som berikat Sverige och västvärlden på så många sätt.

Med tanke på vilka reaktioner Ulf Nilsons betänkligheter kring “pursvenskar” gav är allt annat än en folkstorm mot SvD otänkbart.

Johan Wirfält, chefredaktör för Rodeo, som ansåg att Nilsons krönika “bör vara bland det brunaste en svensk journalist tillåtits skriva sedan 30-talet” måste sätta den ekologiska müslin i vrångstrupen denna morgon och försöka att inte drunkna i den bruna översvämningen.

Eller Andreas Ekström på Sydsvenskan, som frågade sig varför Nilsons texter över huvud taget publiceras och undrade varför han i stället inte skriver för Politiskt Inkorrekt, lär ligga i fosterställning med svåra kramper efter detta monumentala övertramp.

Ann-Charlotte Marteus ska vi inte tala om.

SvD

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt