onsdag 22 december 2010

Förmodad asylsökande attackerade sköts av polis

KÅGE Skottdramat inleddes vid 02-tiden natten till idag som polisen kallades till en fastighet i Kåge, norr om Skellefteå. På platsen hade en man i 40-årsåldern låst in sig i sin bostad och utanför bostaden befann sig mannens minderårige son. Patrullen som kom till platsen försökte få mannen att komma ut ur fastigheten, men utan framgång. Polisens förhandlare kopplades in tillsammans med tolk och ytterligare polispersonal, enligt polisens pressmeddelande.

På morgonen, vid 06:30-tiden, rusade mannen plötsligt ut beväpnad ur bostaden och fram mot den patrull som befann sig utanför. I samband med detta ansåg sig polisen ha hamnat i en nödvärnssituation och öppnade eld mot mannen. Skotten träffade i benen och mannen fördes till sjukhus med svåra men inte livshotande skador.

Vad som inte framgår i media är att fastigheten används av Migrationsverket till asylsökande. Eventuellt handlar det om avslag på asylansökan och en avvisning av mannen och sonen där polisen fungerade som handräckning, enligt våra tipsare.

Norran

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt