torsdag 2 december 2010

Stockholm gillar olika dumheterna fortsätter

My Gross

FÅNIGT Nu har alla spärrar brustit – Aftonbladets tramskampanj Vi gillar olika ska nu lanseras i Stockholm under devisen “Stockholm gillar olika” i form av fem vitt upplysta Hötorgsskrapor. Staden ska nu ta “ställning mot främlingsfientlighet”.

Initiativtagare till dumheterna är My Gross, cityledare för Hötorgscity och naturligtvis inte själv boende i en mångkulturell del av stan, som säger att “det känns relevant och viktigt”.

I två månader kommer Hötorgsskraporna i centrala Stockholm lysas upp i vitt för att stödja Aftonbladets tramskampanj Vi gillar olika. De fem skraporna ska symbolisera fem fingrar i Vi gillar olika-symbolen, stulen från en liknande kampanj på 80-talet. Stora strålkastare ska lysa mot skrapornas fasader och det vita skenet ska föreställa en symbol för fred. Efter två veckor ska färgerna ändras till regnbågens alla nyanser.

– Då drar vi på med allt vi har. Regnbågens färger ska visa styrkan i mångfalden.

My Gross

Butiks- och fastighetsägarna vid Hötorgscity sägs vara de som står bakom beslutet att skämma ut sig och delta i Aftonbladets kampanj, som säkerligen får bukt på problemet med att folk anser att en ras är bättre än en annan.

PI föreslår att även lysa upp hela Sergels torg i form av en bioduk och låta Pat Condells senaste video spelas upp om och om igen. Och varför inte lysa upp närmaste korvkiosk också så kanske Aftonbladet botar de svältande i världen på samma gång?

Aftonbladet

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt