onsdag 15 december 2010

Peter Weiderud Sveriges värsta dhimmi?

FOLKFÖRRÄDARE När Peter Weiderud, ordförande för det som tidigare var Sveriges kristna socialdemokrater men som numera öppet agerar som en muslismk stödorganisation,agera, kapitulerade inför islam och ”kom ut ur garderoben” som Sveriges kanske värsta muslimapologet var det några som lyfte lite överraskande på ögonbrynen. Politiskt Inkorrekt har skrivit flera artiklar om denne islams egen trojanska häst i sossarnas ledarskikt som även med sossemått rimligtvis måste anses vara Sveriges muslimers mest nyttiga idiot.

Weiderud och Broderskapsrörelsen har nu även officiellt bestämt sig för att frånsäga sig sin status som en kristen rörelse inom socialdemokratin, något som inofficiellt stått klart för länge sedan.

I gårdagens Expressen skriver Weiderud en artikel där han likt så många andra politiskt korrekta Sverigehatare skyller den muslimska självmordsbombarens dåd på andra faktorer än islamsk terrorism. I Peter Weideruds version är det konstnären Lars Vilks som bär skulden till att bombterrorismen i muslimsk tappning nu också nått Sverige.

Som sig bör så startar Weiderud med att beklaga det inträffade, men faller ganska så fort in i rollen som svensk ärke-dhimmi och komplimenterar diverse muslimska ledare för deras snabba fördömande av dådet.  Därefter är det pang på rödbetan, eller i detta fallet Lars Vilks. Weiderud, som av en händelse just nu befinner sig i Irak, tycker det är ”dags att ta avstånd från Vilks hädelser”.

Ett skäl självmordsbombaren hänvisat till är frustration över det sätt vi i Sverige har handskats med Lars Vilks hån av profeten Muhammed. Det är många troende muslimer – förmodligen en stor majoritet – som upplevt sig, och det de håller heligt, kränkta av Lars Vilks skildring av profeten Muhammed. Också här i Irak har sekulära muslimer frågat mig hur Sverige kan tillåta att en konstnär kan tillåtas häda och kränka människor på ett sätt som kan bidra till stämningar som ytterst kan leda till ett oförsonligt våld. Mina förklaringar om yttrandefrihet, konstnärlig frihet och vikten av att också religioner och religiösa företrädare måste kunna granskas kritiskt förstår de inte riktigt.

Här låter ju Weiderud som en prekolonial missionär som skall ”undervisa” vildarna om det västerländska samhället. Men han har rätt, i muslimska länder förstår man sig inte på sådana grundläggande västerländska självklarheter som demokrati, yttrandefrihet och rätten att kritisera religioner. Men det värsta är nog att Weiderud inte heller förstår det.

När han försöker förklara rätten till konstnärlig frihet och rätten att kritisera religioner, samtidigt som han själv kallar det som Vilks ritat och målat för hädelse (något som för övrigt togs bort från svensk lag redan 1970) blir det lyteskomik på hög nivå. Weiderud försöker själv stoppa det som han predikar för muslimerna.

Sedan följer det sedvanliga ursäktandet av muslimsk samhällsomstörtande verksamhet som ett brev på posten.

Att muslimer reagerar så starkt på denna typ av hädelse beror främst på att man i Sverige och Europa är en mycket utsatt minoritet, ekonomiskt, socialt och kulturellt. När man redan har så lite, och viktiga samhällsföreträdare ger sig på det man känner stolthet och identifikation med, finns risken för att det förstärker frustration och en upplevelse av subkultur.

Slutklämmen är grotesk. När vi ser ett Sverige som drabbats av sin första muslimska terrorbombare på eget territorium menar Weiderud på fullt allvar att det är muslimerna som sörjer mest.

De som sörjer mest i dag är Sveriges muslimer. Här finns sorg över att islam missbrukats för våld, men också oro över att detta kan späda på islamofobin i Sverige.

Och naturligtvis ytterligare en hänvisning till den fiktiva sjukdomen ”islamofobi”, den nonsensaktiga retoriska konstruktion som politiskt korrekta använder för att tysta kritik av islam, islamiseringen av Europa och massinvandringsinvasionen till västerlandet.

Peter Weiderud är en mycket obehaglig person…

Gustaf Janson

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt