fredag 24 december 2010

DO-chef JK-anmäls för brott mot efterforskningsförbudet

DO Efter att en anonym person på Diskrimineringsombudsmannen lämnat ut uppgifter om myndigheten till media försökte en chef ta reda på vem som låg bakom “läckan”, vilket nu JK-anmäls för brott mot efterforskningsförbudet. Dock går uppgifterna om en anmälan verkligen skett isär.

Den anonyma anmälaren hävdar att chefen försökt ta reda på vem som låg bakom utlämnandet av uppgifter om myndigheten till media genom att fråga ut en handläggare. DO-chefen har enligt lag inte rätt att efterforska myndighetskällor. Trots detta antyddes att handläggarens e-post gåtts igenom.

Enligt uppgifter i kommentarsfältet hos Dagens Media ska detta inte ha gällt Hanne Kjöllers reportageserie i DN, som artikeln vill påskina, utan uppgifter som läckt till Svenska dagbladet. Handläggaren är Naiti del Sante, som inte hört talas om anmälan.

“Beklagar att jag förblir anonym, men ledningen här är väldigt kitslig gentemot vad som kan uppfattas som kritik mot myndigheten och dess ledning, varför jag föredrar anionymitet framför skyddet mot efterforskningar i ljuset av vad som kan anses som en allmän och offentlig handling”, skriver anmälaren.

Dagens Media

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt