torsdag 2 december 2010

Kurdisk man misshandlade norsk sambo i över ett års tid

NORGE En norsk kvinna blev under ett drygt år misshandlad av sin kurdiska sambo som hotade med att döda både henne och deras barn. Nu sitter han fängslad och har precis fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd.

Den 34-åriga kvinnan berättar att när hennes kurdiske sambo var ute var hon tvungen att sitta framför webbkameran i flera timmar långt in på natten då han ville vara säker på att hon inte gick ut. I drygt ett år blev hon utsatt för ständiga våldsamma överfall, särskilt då mannen hade druckit.

– Han slog mig säkert 50 gånger, kanske mer, på en kväll. Han tålde inte att jag pratade med andra, varken män eller kvinnor, inte ens släktingar.

Kvinnan vågade inte rymma medan våldet var som värst. Då hon äntligen tog sig ut kom han efter. I bilen slog han henne i ansiktet och stack henne i låret med en nyckel. Då kom grannarna till undsättning. I rätten berättade hon också att han slagit henne medan hon var gravid och då deras barn var närvarande.

– Det började så bra. Det gick också bra då vi var i Helgeland där han bodde en period. Men efter vi kom till Fauske drack han och blev våldsam. Han tålde inte att jag hade kontakt med andra, han tvingade mig att byta telefonnummer så endast de han godkänt skulle få tag i mig.

Hon berättar vidare att om hon inte blivit gravid hade hon tagit sig ur förhållandet tidigare, men hon vande sig vid våldet och dolde det för andra. Så småningom upptäckte kvinnans föräldrar vad som stod på och då vidtogs åtgärder. Mannen dödshotade kvinnan otaliga gånger men hon blev rädd först då han började tala om hur enkelt det är att ta livet av barnet.

Den kurdiska mannen sitter nu i fängelse och har fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd. En eventuell dom kommer att totalt ödelägga chansen till en framtida familjeåterförening.

PI noterar även att norsk media som vanligt är betydligt mer sanningsenliga i sin rapportering – i likhet med resten av Europas samlade mediakår, förutom i Sverige där DDR-censuren lever och frodas som aldrig förr.

Saltenposten

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt