tisdag 7 december 2010

Avdelningen Det-räcker-inte-vi-måste-underlätta-så-att-fler-kan-ta-sig-till-Sverige

Shadiye Heydari

VANSINNE En del av våra högt ärade riksdagsledamöter gör sannerligen skäl för sina generöst tilltagna löner. En del av dessa folkvalda specialiserar sig på vissa ämnen, och pepprar regeringen med skriftliga frågor av “Vad tänker regeringen göra åt detta missförhållande”-karaktär.

En sådan kvinna är Shadiye Heydari (S). Hon anser att hennes uppdrag i riksdagen är baserat på det faktum att hon har invandrarbakgrund, och således har hon specialiserat sig på att underlätta för utomeuropeiska medborgare att enklare kunna ta sig till Sverige så att än fler ska kunna njuta av Sveriges skattefinansierade frukter. Se här hennes senaste huvudvärk:

Skriftlig fråga 2010/11:104

den 24 november

2010/11:104 Visumansökningar på svenska konsulat

av Shadiye Heydari (S)
till utrikesminister Carl Bildt (M)

I dag kan man bara söka visum till Sverige på svenska ambassader. Då Sverige inte har representation i form av ambassader i alla länder tvingas många människor åka till grannländer för att söka visum. Dessa resor kan vara både dyra, riskfyllda och tidsödande. Med dagens teknik borde det vara möjligt även för konsulaten att kunna ta emot visumansökningar.

Min fråga är därför om utrikesministern är redo att ta initiativ till att se över möjligheterna att ta emot visumansökningar även på svenska konsulat.

Lär känna din riksdagskvinna här.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt