tisdag 28 december 2010

Staten uppmuntrar nigerianer att resa till Sverige

NIGERIA I en artikel i nigerianska Vanguard berättas att topprioritet hos den svenska ambassaden i landet är att främja investeringar mellan de båda länderna och att samarbetet hittills resulterat i handels- och investeringsöverenskommelser.

I en workshop som den svenska ambassaden organiserade den 14 december, där relationerna länderna emellan diskuterades, deltog handelsexperter från Sverige och Nigeria, generaldirektören för konsumentskyddsrådet, ordföranden för Lagos handelskammare samt representanter från Svenska exportrådet.

Samtidigt rapporteras att den svenska ambassaden står med öppna dörrar för att välkomna, och till och med uppmuntra, invandring till Sverige:

The Swedish embassy here in the country has its doors open to encourage legal migration of Nigerians who meet their Visa requirements, to study, live, work, holiday and engage in business activities in Sweden.

(Den svenska ambassaden här i landet har sina dörrar öppna för att uppmuntra legal migration av nigerianer som uppfyller kraven på visum för att studera, leva, arbeta semestra och engagera i affärsverksamhet i Sverige.)

Något som verkar uppskattat att döma av kommentarsfältet till artikeln:

Vanguard

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt