tisdag 21 december 2010

Skola: Offren väljs ut för att de har svensk bakgrund

Dammhagsskolan

DAGENS SKOLA I den i övrigt enormt politiskt korrekta tidningen Helsingborgs Dagblad smög det sig in en mening som vanligtvis inte brukar förekomma i svensk media. Det handlar om en skola i Landskrona, nämligen Dammhagsskolan, där över 90 procent av eleverna har invandrarbakgrund.

Under hösten har räddningstjänsten och polisen fått åka ut till skolan oräkneliga gånger p.g.a. skadegörelse, våldsbråk, bränder orsakade av fyrverkerier och smällare. Det händer att eleverna kastar sten på polisbilar. Mamman till en flicka av utländsk härkomst vittnar om följande terrorvälde:

Redan första veckan i skolan blev Felicia vid tre tillfällen misshandlad. Tredje gången berättade hon för sin mamma och en rektor som inte är kvar på skolan, kontaktades.

– Hon hade tydliga blåmärken på öronen av hårda örfilar. Rektorn garanterade att det inte skulle hända igen. Jag trodde att allt sedan fungerade som det skulle.

Men Felicia blev återigen misshandlad av de tjejer som slagit henne tidigare.

– Det var en grov misshandel. Hon blev slagen, hotad och bränd med en cigarett och de hotade att klippa av Felicias hår.

Flera skolkamrater stod och tittade på men vågade inte göra något, säger mamman.

– Det var så kränkande för min dotter var att bli misshandlad med åskådare runt omkring utan att någon vågar ingripa, men också att varken skolan eller polisen grep in på rätt sätt. Det blev inget åtal eftersom ingen vågade vittna och det blev inga konsekvenser för de som misshandlat. Vi fick inte ta kontakt med deras föräldrar. Man borde ha haft ett möte direkt med alla inblandade.

Tidningen har varit i kontakt med fler som kan vittna om trakasserier på skolan. En del säger att offren väljs ut för att de har svensk bakgrund.

I en uppföljande artikel får vi veta följande:

Dottern bytte nyligen från en annan skola, som mamman beskriver som stökig, och dottern var utanför. Mamman är själv invandrare, men ser nackdelar med att andelen invandrare på den tidigare skolan blivit alltför hög.

– De svenska barnen hamnade utanför gänget.

Är det inte märkligt att de politiker som har banat vägen för denna utveckling fortfarande sitter vid makten i Landskrona? Men det som kanske är mest förunderligt är att det finns människor som är förvånade över att ett stort antal svenskar i Landskrona röstade på SD.

Artiklar om Dammhagsskolan har blivit en följetong i skånska tidningar. Läs mer här:

Slagsmål på skola i Landskrona
Skola avspärrad i Landskrona
Störande ungdomar tvingar hyresgäst att flytta
Pojke rånad utanför skola
Anlagd brand på Dammhagsskolan
Ungdomsgäng härjade på Dammhagskolan
Sten kastades på polisbil

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt