onsdag 1 december 2010

Sverige sponsrar EU-länder med dålig ekonomi

LÄMNA EU! Ett intressant, tankeväckande och ilsket inlägg gjort av signaturen Helena Palena på hennes blogg Parnassen beskriver på ett tydligt sätt hur Sverige, som en av EU:s största nettobetalare, med vår regerings goda minne och samtycke kraftigt sponsrar vissa EU-länders dåliga ekonomi. De länder som nu är aktuella är ju Grekland och Irland, men betydligt fler spås att inom de närmaste åren drabbas av liknande kriser som de två aktuella länderna.

Inlägget på Helena Palenas blogg tar också upp faktumet att sossarna med Göran Persson i spetsen försnillade någonstans i närheten av 258 miljarder kronor ur svenskarnas pensionsfonder och  kastasde in dem i statsbudgeten. Pengar som ännu inte betalats tillbaka. Och nu har vi pensionsbroms…

Irland 30 miljarder, Spanien 26 och Polen 56 miljarder. Svenska banker har lånat ut över 500 miljarder kronor i de skuldsatta krisländerna. Då blir det problem om härden sprider sig. Det är klart Anders Borg som väktare av skattkistan är bekymrad där han sitter som fogde i ett sjukt finanssystem. Han måste hålla tungan rätt i mun. Det måste alla i toppen. Och därför kommer eländet att fortsätta. Ingen törs säga sanningen. De kanske inte ens vet hur det förhåller sig.

Av de 85 miljarder euro som det hittills har pratats om till Irland kommer 35 miljarder troligen att gå till bankstöd, medan resterande 50 miljarder ska stärka den irländska statens finansiella muskler. Anders Borg räknar med ett brett stöd i riksdagen för beslutet att ge Irland ett bilateralt krislån på 5—10 miljarder kronor. Flera europeiska länder har väsentligt lägre ingångsålder till sina respektive pensionssystem – mellan 55 och 62 år. I dom länder man vill höja till 62 år blir det vilda protester. Men här ska vi höja till 69 år trots att vi har Europas högsta skattetryck och ingen säger något!!! Folk jublar istället över moderaternas framgång och Reinfeldt skiner som en gyllene och lycklig liten välgräddad bulle.

Att folk kan pensionera sig tidigt i andra länder har vi varit med och betalat genom medlemsavgiften på 28 miljarder kronor per år. Men får inget tillbaks som stor nettobetalare till EU. Svenskarna är helt enkelt dåliga på att skriva ihop projekt och sno tillbaks lite av kakan. Inte ens det klarar vi av. Stackars oss! Herregud hur ska det sluta. Våra svenska företag  flyttar ut. Varför? Jo, man söker nyttan. Många länder har en lägre bolagsskatt än vår som är på 28 procent. Andra länder kör med 12 procent. Irland t ex. Det här skapar en snedvridning av konkurrensen för dom som verkar i Sverige. I förlängningen innebär det minskade arbetstillfällen och minskat skatteunderlag. Vad är lösningen? Antingen går vi ur EU eller så måste press sättas på dessa länder som har låga skatteuttag från sina medborgare och företag. För det kommer inte att hålla i längden att alla länder ska snutta på Sverige! Eller hur Anders Borg?

Läs hela inlägget här.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt